Добави коментар
Таранът на Виолетовите е в радара на Сините

Централният нападател на Етър Преслав Боруков, който прикова вниманието върху себе си със серия от силни мачове тази есен, отново ще бъде наблюдаван от човек на Левски.

Днес Виолетовите излизат на своя „Ивайло“ в търсене на първа шампионатна победа срещу полетелия високо Арда. Двубоят е от 12.30 часа, а Боруков, който вече успя да се разпише 4 пъти през сезона, ще поведе атаката на домакините.

Нападателят акостира в Старопрестолния град като свободен агент, след като по-рано тази година напусна английския Шефилд Уензди, но е юноша на Левски и никога не е криел желанието си да се завърне на Герена.

Любопитно е да се отбележи, че Боруков реализира първия си гол в настоящата кампания именно срещу Сините – при загубата на Етър с 1:2 в средата на септември.

Левски отчаяно се нуждае от ефективен нападател. В момента тимът, който от другата седмица отново ще бъде воден от Славиша Стоянович, разполага с Найджъл Робърта, Валери Божинов, Стивън Петков и Илия Димитров на поста на Преслав, но удивително е, че никой от тях не се е разписал от началото на сезона.

Именно треньорската рокада е в основата на днешното разузнаване на играта на Боруков. Стоянович искал да бъде сигурен във формата на тарана, като Левски вече планирал офанизва за връщането му на Герена.

Днес от състава на Етър ще отсъстват Пако Пуертас, Николас Фемиа и Никола Колев. Наставникът на Болярите Петко Петков обаче ще може да разчита на възстановения Божидар Кацаров.

В групата на домакините са също Христофор Хубчев и Иван Петков, но най-вероятно те няма да намерят място в стартовите единайсет.

Добави коментар
Гласувай: