Clarin: Дон Диего е погребан без сърцето си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според аржентинското издание огромният размер на сърцето на Марадона шокирал медиците по време на аутопосията, взели го за изследване

Най-големият аржентински вестник Clarin разпространи шокиращата новина, че тялото на Диего Армандо Марадона е положенo в ковчега… без сърце.

Изданието се базира на източници, близки до следствените органи, водещи разследването за причините за смъртта на феноменалния Дон Диего, който беше погребан в петък сутринта.

Clarin пише, че по време на аутопсията лекарите попаднали на необичайна гледка – сърцето на Марадона било с огромни размери.

Именно това била причината медиците да постигнат споразумение с опечалените наследници на Дон Диего да вземат органа с цел да бъдат направени допълнителни изследвания.

Източниците на медията споделили, че сърцето на Дон Диего било “два пъти по-голямо от обичайното”.

Петимата патолози, извършили аутопсията са категорични, че Марадона е починал от сърдечен удар. В доклада си са посочили за наличието на натрупана хронична сърдечна недостатъчност.

Този проблем бил довел до остър белодробен оток, станал причина за фаталния изход.

Все още не е ясно какво ще се случи по-нататък със сърцето на Марадона. Предполага се, че след завършването на допълнителните изследвания, то също ще бъде поставено в гроба на футболната легенда.