Добави коментар
Според аржентинското издание огромният размер на сърцето на Марадона шокирал медиците по време на аутопосията, взели го за изследване

Най-големият аржентински вестник Clarin разпространи шокиращата новина, че тялото на Диего Армандо Марадона е положенo в ковчега… без сърце.

Изданието се базира на източници, близки до следствените органи, водещи разследването за причините за смъртта на феноменалния Дон Диего, който беше погребан в петък сутринта.

Clarin пише, че по време на аутопсията лекарите попаднали на необичайна гледка – сърцето на Марадона било с огромни размери.

Именно това била причината медиците да постигнат споразумение с опечалените наследници на Дон Диего да вземат органа с цел да бъдат направени допълнителни изследвания.

Източниците на медията споделили, че сърцето на Дон Диего било “два пъти по-голямо от обичайното”.

Петимата патолози, извършили аутопсията са категорични, че Марадона е починал от сърдечен удар. В доклада си са посочили за наличието на натрупана хронична сърдечна недостатъчност.

Този проблем бил довел до остър белодробен оток, станал причина за фаталния изход.

Все още не е ясно какво ще се случи по-нататък със сърцето на Марадона. Предполага се, че след завършването на допълнителните изследвания, то също ще бъде поставено в гроба на футболната легенда.

Добави коментар
Гласувай: