google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Монреал трансферира Ерик Уртадо в Кълъмбъс Крю

Клубът от Мейджър Лийг ъф Сокър Монреал реши да продаде нападателя си Ерик Уртадо на Кълъмбъс Крю срещу 200 хиляди долара само няколко месеца, след като закупи. Причината пък е… отказа на играча да се ваксинира срещу коронавирус.

Кандаският тим играе домакинските си мачове на неутрален терен и трябваше да остане на лагер в САЩ по време на пандемията.

С намаляването на рестрикциите Монреал вече може да се завърне в Канада, за да тренира, макар че все още не е ясно къде ще играе мачовете си през следващия сезон.

В Канада обаче могат да влязат само ваксинираните срещу коронавирус футболисти, а с отказа си Уртадо на практика няма как да напусне Щатите със съотборниците си.

“Тъй като не е ваксинирам срещу коронавирус, ситуацията с него е сложна, защото няма как да се завърне в Монреал,” заяви спортният директор Оливър Ренард

“Ерик потвърди, че не се чувства комфортно и не иска да бъде ваксиниран затова бе много доволен от трансфера си. Благодарим на Ерик за професионализма му!”

Уртадо записа едва седем мача с екипа на Монреал, откакто се присъедини към отбора като свободен агент през февруари. Той не беше играл от месец май.

В момента канадците заемат четвъртото място в Източната конференция само на три точки пред новия отбор на Уртадо.

Друг канадски тим в Лигата – Торонто, може да се сблъска с подобни проблеми, само защото футболости отказват да си поставят ваксина срещу COVID-19.