Царско село направи нова крачка към Топ 6
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Царете" спечелиха с 2:0 домакинството си на Славия

Царско село записа втора поредна победа в шампионата, след като се наложи с 2:0 над гостуващия Славия в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Успехът за домакините дойде след попадения на Стефан Христов през първото полувреме и Емануил Манев след почивката. Така тимът на Любослав Пенев събра 24 точки и е на 4 от Топ 6. Славия остава на 12-ата позиция с 19 точки.

Двубоят започна с домакински натиск, който даде резултат в 20-ата минута. Стефан Христов беше изведен отдясно и нахлу в пеналта на гостите, но ударът му бе блокиран. Топката попадна в Панайотис Лука, на който също бе попречено да стреля към вратата. „Белите“ обаче не успяха да изнесат навреме и след центриране отляво Стефан Христов засече от движение и прати неспасяемо в долния десен ъгъл за 1:0.

При центриране отдясно в 30-ата Пласид беше прехвърлен, а зад него Радослав Кирилов не успя да спечели единоборство с Реян Даскалов и да оптрави удар към опразнената врата.

В началото на второто полувреме Панайотис Лука вкара втори гол за Царско село, който беше отменен заради вдигнат флаг за засада.

При центриране от фаул в 75-ата Карим Роси овладя на гърди около точката за дузпа, след което се завъртя и стреля, но топката срещна напречната греда.

„Царете“ сложиха точка на спора в 83-ата минута, когато след бърза контра Андерсон направи пробив отляво, подаде за включилия се Емануил Манев отдясно, който с прецизен шут покачи на 2:0.

Две по-късно вратарят на Славия Светослав Вуцов попречи на Христо Попадийн да вкара трети гол за „червените“.