ЦСКА 1948 обърна Берое и е 1/4-финалист за Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" стигнаха до победата със страхотни голове от преки свободни удари

ЦСКА 1948 победи Берое с 2:1 и се класира в четвъртфиналите в турнира Sesame Купа на България. “Червените” направиха пълен обрат в срещата, като и трите гола паднаха през второто полувреме, което се проведе на заснежен терен.

За Берое се разписа Леандро Годой в 53-ата минута, а Педриньо и Ивайло Чочев вкараха от преки свободни удари за “червените”. В двубоя нямаше много чисти ситуации за попадения, като статичните положения в полза на домакините решиха крайния изход.

В началото на срещата ЦСКА 1948 владееше повече топката и се опитваше да създава положения. Вратарят на гостите Родриго Ачинели обаче нямаше много работа.

В средата на първата част Берое изравни играта и погледна към съперниковата врата. Шут на Леандро Годой бе спасен с лекота от Даниел Наумов. В 43-ата минута пък пред Чочев се откри най-чистото положение, но ударът му от близка дистанция бе слаб и не затрудни Ачинели.

В 53-ата минута Берое поведе в резултата. Енцо Ойос подаде към Годой, който със силен удар порази вратата на домакините, а и Наумов не се намеси много добре – 0:1.

Обилният снеговалеж направи условията за игра доста трудни. В 60-ата минута обаче ЦСКА 1948 се възползва от пряк свободен удар на чудесна позиция. Педриньо изпълни по страхотен начин и вкара за 1:1.

В 87-ата минута Ивайло Чочев реши изхода на двубоя. Звездата на “червените” се разписа също от фаул като прати топката в горния ляв ъгъл на Ачинели за 2:1.

Берое нямаше много време за реакция и не успя да стори нищо, за да вкара двубоя в продължения.