ЦСКА 1948 потвърди промените - герой от "Анфийлд" с ясна роля 1
2 0

Ръководството на новака в Първа лига ЦСКА 1948 потвърди информацията за промените в спортно-техническия щаб, която 7 Спорт съобщи снощи.

Червените намериха подходящ начин да изместят Красимир Балъков от треньорския пост, обявявайки че вече ще оперират, залагайки на английски модел с мениджър и старши треньор.

С други думи функциите на Балъков ще бъдат прехвърлени на Йордан Юруков – специалистът, под чието ръководство ЦСКА 1948 спечели първата в кратката си история промоция за елита.

Българските фенове на футбола помнят Юруков и с великолепния пас към Валентин Илиев за знаменития успех на ЦСКА над Ливърпул с 1:0 на „Анфийлд“ в средата на миналото десетилетие.

В тимовите листи като старши треньор обаче ще продължи да бъде вписвано името на бившия халф на Етър, Спортинг (Лисабон) и Щутгарт, тъй като Юруков все още не притежава необходимия за Първа лига лиценз.

Под наставничеството на Бала ЦСКА 1948  не успя да запише нито една победа в първите си четири срещи, регистрирайки три равенства – с ЦСКА София, Берое и Царско село, и домакинска загуба срещу Арда (Кърджали). С трите спечелени точки ЦСКА отборът заема 11-о място във временното класиране.

Ето и какво написаха от ЦСКА 1948:

Съобразявайки се с тази линия на развитие, Красимир Балъков и Йордан Юруков ще продължат да работят заедно в екип начело на ЦСКА. Освен ролята си на старши треньор, Балъков поема и мениджърска функция.

Той ще бъде връзката между треньорския щаб и ръководството на ЦСКА в лицето на Спортния директор – Кирил Котев, Изпълнителния директор – Добрин Гьонов, както и Управителния съвет на клуба.

Преструктурирането се извършва по английски модел с цел – по-голяма свобода на Красимир Балъков при извършването на решенията в клуба, осигуряване на спокойствие за анализ на работния процес и максимален принос в развитието на ЦСКА.

Йордан Юруков от своя страна получава още по-значима роля в подготовката и тренировъчния процес на „червените“ за предстоящите двубои от efbet Лига и Купата на България.