ЦСКА 1948 разби Ботев Враца след седем гола в Бистрица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ивайло Чочев над всички с четири попадения, "червените" играха над час с човек по-малко

В определено най-интригуващия мач от началото на сезона в efbet Лига, ЦСКА 1048 успя да победи с 5:2 Ботев Враца в срещата им от 5-ия кръг на елита. “Червените” трябваше да играят с човек по-малко над един час, но това не им попречи да вкарат четири попадения във вратата на врачани.

Голямата звезда на вечерта беше Ивайло Чочев, който вкара цели четири попадения за “червените”

Мачът започна с натиск за домакините в 17-та минута логично поведоха. Александър Колев получи в наказателното поле и центрира към Ивайло Чочев, който отблизо реализира за 1:0.Първоначално голът беше отменен за засада, но ВАР показа, че всичко е редовно.

В 32-ата минута обаче “червените” останаха с 10 души, след като Карлос Охене беше изгонен за много грубо влизане с бутоните в тялото на Чавдар Ивайлов.
ЦСКА 1948 разби Ботев Враца след седем гола в Бистрица 1
Това че бяха с човек по-малко не изглеждаше да притеснява ЦСКА 1948. В 42-ата минута Георги Русев надбяга защитата и нахлу в наказателното поле на Ботев Враца и останал очи в очи с Костов пропусна отлична възможност за втори гол. Точно преди почивката обаче той се реваншира. Почти идентично той отново се озова сам срешу стража на гостите и този път не сгреши.
ЦСКА 1948 разби Ботев Враца след седем гола в Бистрица 2
Втората част започна активно за домакините и те стигнаха до трети гол. Ивайло Чочев със страхотен удар от границите на наказателното поле с десния крак матира Костов за 3:0.

Осем минути преди края Ивайло Чочев реализира хеттрика си след като засече с глава центриране на Джонатан Перейра. Само пет минути по-късно обаче Ботев Враца получи дузпа за игра с ръка на Реян Даскалов и Браян Переа реализира попадение за гостите.

В първата минута на добавеното време Переа вкара и втори гол за гостите след неразбирателство в отбраната на домакините, но авансът на ЦСКА 1948 нямаше как да бъде стопен за оставащото време. Дори напротив – той отново стана сериозен в последните секунди на мача, когато Ивайло Чочев вкара четвъртия си гол в мача от дузпа.

Така “червените” излязоха поне временно на първото място с 11 точки, а врачани са 12-ти с четири пункта.

Фото: СтартФото