google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мартин Камбуров е все по-близо до рекорда на Петър Жеков

ЦСКА 1948 разгроми Славия с 5:1 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра на Националния стадион “Васил Левски” и премина под доминацията на “червените”. По два гола за успеха на ЦСКА 1948 реализираха Мартин Камбуров и Ангел Бастунов, а едно попадение вкара Васил Шопов. Точен за “белите” пък бе Емил Стоев.

Срещата започна с натиск от страна на ЦСКА 1948 и в 4-ата минута опитният вратар на гостите Георги Петков се намеси на два пъти при удари на Денислав Александров и Мартин Камбуров. Четири минути след това Славия отговори с шут на Рангелов, но вратарят на домакините нямаше проблеми да спаси.

В 19-ата минута ‘червените’ имаха отличен шанс да се разпишат, но Андон Гущеров не успя да реализира. ЦСКА 1948 продължи да има превес и в 33-ата минута поведе. Мартин Камбуров се разписа с глава от малкото наказателно поле след центриране на Марио Топузов от корнер. Ветеранът реализира 243-ия си гол в елита.

Две минути преди края на първата част домакините удвоиха аванса си. Васил Шопов получи топката на крилото, като Антовски не успя да го спре и футболистът на ЦСКА 1948 от близка дистанция вкара за 2:0.

Второто полувреме стартира по най-добрия начин за гостите, които в 49-ата минута намалиха резултата. Героят от миналия мач срещу Левски – Калоян Кръстев, комбинира с Емил Стоев, който напредна и с прецизен удар се разписа за 2:1.

Пет минути по-късно груба грешка в защитата на “белите” позволи на ЦСКА 1948 да възстанови аванса си от два гола. Радослав Терзиев фаулира Топузов в наказателното поле и ЦСКА 1948 получи дузпа. Мартин Камбуров не сбърка от бялата точка, отбелязвайки за втори път в мача. С това попадение, нападателят вече е само на 10 гола от подобряването на рекорда на Петър Жеков.

В 64-ата минута появилият се като резерва на мястото на Камбуров – Ангел Бастунов, отбеляза за 4:1 след центриране на Серкан от корнер.

21-годишният защитник вкара втори гол в мача в 81-вата минута. Бастунов се възползва от отлично центриране Александър Александров и оформи крайния резултат – 5:1.

С този категоричен успех, тимът на ЦСКА 1948 се изкачи до 3-ото място в класирането с актив от 16 точки, като има една повече от четвъртия Берое, който утре гостува на Етър.

Славия пък остана на предпоследното 13-то място с актив от 7 точки. В следващия кръг “белите” посрещат Ботев Пловдив.

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 3. Димитър Пиргов, 21. Венцислав Василев, 24. Лазар Марин, 26. Серкан Юсеин, 10. Васил Шопов, 7. Марио Топузов, 99. Андон Гущеров-К, 11. Денислав Александров, 9. Мартин Камбуров, 25. Александър Александров

Славия: 1. Георги Петков, 83. Христо Попадийн, 17. Радослав Терзиев, 38. Милен Гамаков-К, 19. Филип Антовски, 77. Георги Вълчев, 73. Венцислав Бенгюзов, 71. Емил Стоев, 11. Радослав Кирилов, 9. Калоян Кръстев, 8. Димитър Рангелов