google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА 1948 постигна втората си победа в елита на България, след като разгроми Етър с 5:1 във втория двубой от 7-ия кръг на efbet Лига. “Червените” влязоха като фаворити в срещата и за момент не оставиха инициативата на съперника. С две попадения за успеха на ЦСКА 1948 се отличи Георги Русев, а по един гол добавиха Мартин Камбуров, Галин Иванов и Денислав Александров.

Този двубой беляза дебюта на Красимир Петров начело на ЦСКА 1948, който бе избран да замени на поста Йордан Юруков. Това бе и третият старши-треньор, който извежда “червените” в мач от efbet Лига през този сезон.

ЦСКА 1948 започна силно срещата и откри резултата в самото й начало. Точен за домакините бе Мартин Камбуров, който се разписа с глава след отлично центриране на Сашо Александров. Това бе второто попадение за Камбуров през настоящия сезон, след като не се бе разписвал от мача с ЦСКА-София в първия кръг на шампионата.

В 20-ата минута “червените” удвоиха аванса си. Бранителят Сашо Александров се отличи с нова асистенция, подавайки към Денислав Александров, който направи резултата 2:0 с прецизен удар. В следващите минути ЦСКА 1948 намали оборотите и изчака своя момент за трети гол. В 43-ата минута Денислав Александров комбинира с Георги Русев в наказателното поле, който на празна врата се разписа за 3:0.

В края на първата част Лазар Марин от състава на домакините игра с ръка в пеналта и “виолетовите” получиха дузпа. Милчо Ангелов не сбърка от бялата точка и намали резултата на 3:1.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор и това бе тимът на ЦСКА 1948. В 63-ата минута домакините отбелязаха четвърто попадение. Камбуров с шпагат успя да намери Георги Русев и бившият играч на Елче отбеляза за 4:1.

Петото попадение в мрежата на Етър не закъсня. В 71-вата минута националът Галин Иванов бе на точното място, за да прати топката в мрежата на Анатоли Господинов, който преди това бе отразил шут на Камбуров. При резултат 5:1 завърши и двубоя на “Васил Левски”, като за ЦСКА 1948 това бе втори успех в efbet Лига. С тази си победа “червените” събраха 9 точки и се изкачиха на 9-ата позиция, докато Етър остана последен без спечелена точка.