ЦСКА 1948 си тръгна доволен от визитата на Локомотив в Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" взеха точка от "Лаута" след реми 1:1

Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в среща от 13-ия кръг на родното първенство efbet Лига. И двете попадения бяха отбелязани през първото полувреме, като точен за “смърфовете” бе Лукас Масоеро, а попадението за столичани реализира Момчил Цветанов (автогол).

В 5-ата минута домакините имаха добър шанс да открият резултата и се възползваха. Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле, където Масоеро бе на точното място и с глава прониза Даниел Наумов за 1:0.

Десет минути по-късно гостите от столицата стигнаха до изравнителен гол, след като Момчил Цветанов прати топката в собствената си врата – 1:1.

В 19-ата минута ЦСКА 1948 можеше да напраи пълен обрат, но удар на Георги Русев премина покрай вратата на Мартин Луков. В 37-ата минута опитният Дани Младенов се възползва от грешка на Петър Витанов, но опитът му да намери очертанията на вратата на съперника бе несполучлив. 120 секунди по-късно Галин Иванов стреля над вратата от фаул.

ЦСКА изглеждаше по-активният отбор и в края на първата част Мартин Камбуров стреля опасно от пряк свободен удар, но не успя да преодолее стената от футболисти на съперника.

Седем минути след подновяването на играта, нападателят на домакините Георги Минчев се откъсна от защитата на съперника, но вместо да отправи удар към вратата на гостите, взе решение да комбинира с Димитър Илиев, а пасът му беше пресечен от Георги Русев.

В 56-ата минута Лукас Салинас пробва шут към вратата на гостите, но вратарят Даниел Наумов спаси. Локомотив Пловдив се стремеше да доминира в следващите минути, но не успяяваше да създаде положения за гол.

В 77-ата минута домакините изпълниха корнер, но след центрирането футболист на “черно-белите” направи фаул в атака.

Пет минути преди края на редовното време “черно-белите” имаха добър шанс да застрашат вратата на съперника. Бирсент Карагарен центрира от фаул и Диниш Алмейда стреля с глава, но много неточно.

В крайна сметка Локомотив и ЦСКА 1948 не успяха да стигнат до успеха и си поделиха по една точка. Така “черно-белите” вече имат 24 точки в актива си и остават на две зад лиедра Лудогорец, докато “червените” са с 20 точки на 4-ото място.