Днес става ясен носителят на Sesame Купа на България!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Време е за мача на сезона, а погледите на футболните привърженици у нас ще бъде насочен към Националния стадион "Васил Левски"

В днешния ден ще бъде излъчен победителят от финалния сблъсък в турнира за Sesame Купа на България, който противопоставя един срещу друг ЦСКА и Левски!

“Червени” и “сини” не са излизали в директен спор за трофей от далечната 2005-та година, а евентуален триумф в надпреварата ще бъде от огромно значение и за едните, и за другите.

Сблъсъкът между двата тима на “Васил Левски” започва от 17:00 часа и ще може да го проследите на живо тук.

[anwpfl-match match_id=”334736″ club_last=”” club_next=”” layout=”slim” sections=”” show_header=”1″]

Както е известно, Националният стадион ще бъде препълнен до допустимия максимален капацитет, тъй като се очаква да има и много зони, в които ще са разположени органите на реда, които да предотвратят евентуални ексцесии по трибуните.

Привържениците на Левски изкупиха билетите за срещата с ЦСКА за няколко минути след пускането им в продажба, докато при “червените” запалянковци се наблюдава спад на посещаемостта, но за дербито с вечния съперник е налице пълна мобилизация.

Тимът на ЦСКА стигна до тази финална фаза в турнира, след като последователно елиминира Хебър Пазарджик, Арда Кърджали, Локомотив Пловдив и Славия.

Левски пък се справи със съпротивата на Марек Дупница, Септември Симитли, Септември София и Лудогорец.

26-кратните шампиони, които са в истински възход след идването на Станимир Стоилов начело, са в негативна серия от 10 дербита без победа и това със сигурност тежи на футболистите, които днес ще опитат да нарушат тенденцията в последните срещи.

Предизвикалият истински фурор с появата си на родния пазар – inBet.com, вече е готов със своите коефициенти. Букмейкърът дава леко предимство на Левски с коефициент за победа от 2.43 срещу 3.34 за ЦСКА. Равенството пък е оценено на 3.34.

Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

ЦСКА: Бусато; Турицов, Лам, Кох, Мазику; Юга, Жеферсон; Йомов, Кери, Гарсес; Кайседо

Старши треньор: Алън Пардю

Левски: Андреев; Сундберг, Кордоба, Ван дер Каап; Михайлович, Кръстев, Краев, Цунами; Стефанов, Уелтон; Бари

Старши треньор: Станимир Стоилов