ЦСКА и Локо Пловдив направиха самоубийствен хикс на “Армията”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят в столицата завърши без попадения, гостите нацелиха гредата през второто полувреме

ЦСКА и Локомотив Пловдив не успяха да си отбележат в дербито на 20-ия кръг в efbet Лига. Сблъсъкът на „Българска армия“ бе много равностоен, но гостите могат да съжаляват повече за изпуснатите точки, след като капитанът на пловдивчани Димитър Илиев нацели гредата през второто полувреме. След равенството ЦСКА е с 40 точки на второто място, Локомотив остава трети с 39 точки. Лидер е Лудогорец с 45, но „орлите“ имат визита на Берое утре, която ако спечелят, ще увеличат преднината пред преследвачите.

Тактическото надлъгване взе превес през първите 45 минути на „Армията“, като логично резултатът остана непроменен до почивката, а освен това и като цяло липсваха интересни ситуации пред двете врати.

Единственият точен удар през първото полувреме отправи Тиаго в 7-ата минута, но не успя да затрудни Илко Пиргов.

В 29-ата минута на Илко Пиргов се наложи да излиза далеч извън наказателното поле и да чисти в предни позиции, преди Кайседо да стигне до топката.

След почивката играта се накъсваше доста често заради нарушения, а първият точен удар на „черно-белите“ дойде в 49-ата, кохато Димитър Илиев засече с глава центриране, но без да създаде проблеми на Бусато.

Коренно различна беше ситуацията в 66-ата минута. Георги Минчев успя с доза късмет да се освободи от Матей и Занев, след което направи остро центриране отдясно, Димитът Илиев влизаше на скорост в пеналта и засече в движение кълбото, което прехвърли Бусато и се отби в левия страничен стълб.

Отговорът на ЦСКА не закъсня. Четири по-късно Енрике Рафаел показа отлична техника на фланга, след което центрира към дъгата, Юга свали с глава за Кайседо, който пое с гръб към вратата и бързо нанесе удар, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 84-ата Кайседо пробва удар с гръб към вратата, но вложи повече сила и прати в аут.