ЦСКА излиза срещу Лудогорец на 27-и без тирето
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Общото събрание на Червените се провежда в офисите на Гриша Ганчев

Адвокат Станислав Трендафилов – юристът, занимаващ се с делата на ЦСКА София, изрази надежда, че Червените ще могат да излязат в двубоя с шампиона Лудогорец с истинското си име, изключвайки добавеното тире.

“В точка “Разни” акционерите са взели решение да се промени името на клуба,” обясни той, допълвайки че днешното Общо събрание ще се проведе в офисите на Гриша Ганчев, а не както беше планирано – на стадион “Българска армия”.

“Да се махне прословутото “тире” и ЦСКА да се върне старото име. От понеделник е възложено да започнем юридическата процедура за смяна името. Тя включва промяна на името съобразно решението, което са взели акционерите.

“Изготвяме документацията, внасяме я в Търговския регистър и сменяме името. Предполагам, че другата или по-другата седмица всичко ще е готово. За мача с Лудогорец, най-вероятно ЦСКА да е с оригиналното си име.”

Трендафилов поясни, че промяна в намерението за оттеглянето на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов от ЦСКА няма, но и няма конкретно лице, на което те да са решили да прехвърлят акциите.

“По тази тема промяна няма, не е взето друго решение,” коментира Трендафилов. “Джирата, заедно с акциите и книгата са в касата на клуба в момента. Не е обсъждан въпрос съгласно Устава с 3/4 капитал, както те притежават, да се прехвърлят на трето лице. Тоест няма конкретно лице, на което да са решили да го прехвърлят. Но промяна в тяхната позиция няма”, добави той.

“Общото събрание е съвсем редовно, не извънредно. В точка “Разни” бе решено да се смени името. Смятам, че това има връзка с откупуването на емблемата и активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД.

“В крайна сметка това е ЦСКА. Нормално е да си е с оригиналното име. Моите отношение с БФС са юричидески. Не знам дали са изпратили писмото. Надявам се да бъде изпратено. Очевидно европейската централа показва кой е ЦСКА.”