ЦСКА изнесе футболна лекция на Ботев Пловдив в Коматево
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бруно Акрапович отново ликува срещу Ботев Пловдив

ЦСКА записа класическа победа над Ботев Пловдив с 3:0 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. “Червените” доминираха напълно в Коматево и не оставиха шансове на своя съперник. Попаденията за “армейците” отбелязаха Тибо Вион, Али Соу и Брадли Мазику.

С този успех отборът на ЦСКА се изравни по точки на 3-ото място с тима на Арда като двата тима имат по 27 пункта. “Армейците” са на три точки от временния лидер Локомотив Пловдив, който е с мач повече.

Двубоят на футболен комплекс “Ботев 1912” стартира с леко надмощие на гостите от столицата. Иначе в 12-ата минута Ботев застраши вратата на съперника с удар на Мите Цикарски.

При първата си по-добре организирана атака ЦСКА отрки резултата. Тиаго Родригрес преодоля Славчо Шоколаров, след което топката попадна в защитника Тибо Вион, който с мощен удар от 10-на метра разстреля Георги Аргилашки.

Три минути по-късно нещата за домакините се влошиха. Тодор Неделев се контузи и бе заменен принудително от Крис Добрев малко след това. В 42-ата минута Славчо Шоколаров пробва удар от дистанция, като топката изненада Бусато, но бразилският страж успя да избие. В добавеното време Георги Аргилашки също имаше работа и отрази удар на Рафаел Енрике. Така първото полувреме на двубоя завърши с минимален аванс за ЦСКА.

ЦСКА имаше надмощие в началото на второто полувреме. В 58-ата минута Али Соу получи добро подаване от Тиаго, след което се справи със съперников футболист и с прецизен удар вкара за 0:2.

В 68-ата минута Брадли Мазику сложи точка на спора. Той отправи удар с глава, който бе спасен от Аргилашки, но топката се върна в защитника на “червените” и от втория опит той я прати в мрежата – 0:3.

Ботев Пловдив така и не успя да затрудни съперника до края на мача. След това поражение отборът остана на 9-ото място в класирането с актив от 14 точки и е на цели седем пункта от топ 6.