ЦСКА мина през Ада в Съединение, но продължава напред за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" пребориха 9 от Гигант след 14 дузпи

ЦСКА победи с 1:1 и 7:6 при дузпи Гигант (Съединение)в 1/16-финален сблъсък от Sesame Купа на България, игран в Пловдивско.

ЦСКА започна по-добре срещата като Кареасо не успя да стигне до удар от добра позиция, а топката бе избита в корнер. След изпълнението Бисмарк засече с глава, а впоследствие Назон отклони топката в гредата от няколко метра.

Малко след половин час игра домакините шокиращо можеха да открият. Жилов залъга Бауренски и стреля, но сантиметри го разделиха от гола. Няколко минути преди почивката обаче Гигант все пак вкара.

“Червените” не изиграха добре висока топка, от което се възползва Здравков на левия фланг. Той отправи подаване в наказателното поле, с което Матай се размина, а зад гърба му дебнеше Стайков, който на полупразна врата успя да открие за 1:0.

Десетина минути след началото на втората част Бисмарк тръгна на скорост срещу няколко бранители на Гигант, а един от тях – Васил Василев, го фаулира грубо и получи втори жълт и съответно червен картон.

Четвърт час преди края на редовното време ЦСКА най-накрая намери мрежата. Морено беше точен след като се освободи със скорост от защитниците в жълто и преодоля Тодоров от втория опит, след като първият му удар беше спасен. Така успя да вдъхне малко спокойствие у феновете на “армейците”, които със сигурност бяха на тръни, имайки предвид малкото оставащо време до края.

В края на редовното време Мено Кох стреля опасно с глава след центриране от корнер, но над вратата. В добавеното време Лалов получи втори жълт картон за мнгоо грубо нарушение срещу Линдсет и остави отбора си с девет души на терена.

В продълженията сценарият продължи – ЦСКА атакуваше, а Гигант се защитаваше и то доста организирано. “Армейците” трудно стигаха дори до дъгата на наказателното поле и логично развръзката трябваше да дойде с изпълнения на дузпи.

Там всички изпълнители на първите 12 дузпи бяха точни докато не се стигна до Гюзлев от Гигант, който беше спрян от Евтимов, а след това Мено Кох вкара решителен наказателен удар за крайния успех!

Снимка: Спортал