ЦСКА мисли за Йънг Бойс, Бруно сглобява състава в движение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Участието на куп играчи остава под въпрос

След отлагането на двубоя от Първа лига с Левски, в лагера на ЦСКА София насочиха изцяло вниманието си върху предстоящото домакинство на швейцарския Йънг Бойс в Лига Европа.

Дуелът, който ще се играе в четвъртък от 19.55 часа, ще бъде европейския дебют на Бруно Акрапович като наставник на Армейците, но в него все още не е сигурно участието на поне половин дузина от футболистите.

Десният бранител Иван Турицов даде положителена проба при тест за коронавирус в началото на миналата седмица, като до ден-два би трябвало да излезе от карантина. Все още обаче не е ясно в какво състояние ще поднови тренировки и дали ще бъде в кондиция за мача с швейцарсците.

Освен него, с позитивна проба е и левият бек Брадли Мазику, който бе тестван на лагера с националния тим на Конго.

Лявото крило на тима Енрике Рафаел също е бил притеснен заради вирусна симптоматика, но пробата му се е оказала отрицателна. От терапия в сръбската столица Белград пък вчера трябваше да се завърнат дефанзивните халфове Жеферсон и Амос Юга. Двамата бяха на процедури в клиниката на сръбската лечителка Мариана.

Жеферсон се контузи по време на мача за Купата на България срещу Ботев (Ихтиман), a Юга се завърна с болки от лагера на националния тим на Централнаоафриканската република. Все пак надеждите са поне бразилецът да е на линия за Йънг Бойс.

Валентин Антов до вчера беше под домашно лечение. Бранителят беше освободен от сбора на младежите и пропусна квалификацията с Естония заради вирусно заболяване.

От понеделник би трябвало 20-годишният защитник вече да тренира с отбора, но все още не е сигурно дали ще е готов за двубоя в четвъртък.

В началото на седмицата всички футболисти, треньори и служители в ЦСКА ще преминат през изискваните тестове за COVID-19.