ЦСКА не успя да победи 10 от Левски, без попадения във Вечното дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Левски и ЦСКА-София завършиха при резултат 0:0 в дербито на 21-вия кръг на efbet Лига. “Сините” останаха с човек по-малко през второто полувреме, след като бранителят Нуно Рейш получи втори жълт картон. ЦСКА обаче не затрудни с почти нищо съперника и не се възползва от численото си предимство.

В 4-ата минута бе първото положение пред една от двете врати. Защитникът на Левски Холмар Ейлофсон стреля слабо с глава и вратарят на съперника нямаше проблеми. ЦСКА веднага отговори с добра атака, като Евандро и Джеси пробваха изстрели, но без успех, като “армейците” стигнаха само до корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Райнов и Евандро се удариха лошо и носът на халфа на “сините” бе счупен, така че той бе заменен принудително от Симеон Славчев.

В 11-ата минута Горанов пробва удар от средна дистанция, но топката излезе в аут. В следващите минути интересни положения за гол нямаше, като за сметка на това двама футболисти на ЦСКА получиха жълти картони – Кристиян Малинов в 19-ата минута и Валентин Антов в 25-ата.

В 26-ата минута появилият се като резерва Симеон Славчев отправи силен изстрел над гредата. В средата на първата част Левски контролираше повече топката и за тима на ЦСКА бе трудно да създаде голови положения.

В 32-рата минута от щаба на ЦСКА поискаха дузпа за игра с ръка на Живко Миланов в наказателното поле, но такава не бе отсъдена. В 43-ата минута Левски имаше добър шанс за гол, но Паулиньо пропусна.

Тимът на ЦСКА-София започна по-добре второто полувреме и създаде положения пред вратата на съперника. Нападателят Евандро нацели гредата, а удар на Белтраме бе спасен от Миятович.

Петър Хубчев взе мерки и вкара в игра нападателя Станислав Костов в 56-ата минута, а Мазурек бе заменен. Малко след това Паулиньо излезе на добра позиция и шутира, но ударът му излезе в аут.

В 66-ата минута Живко Миланов шутира от фаул, но вратарят на ЦСКА Бусато се намеси много добре и предотврати сигурен гол. Десет минути след това тимът на Левски остана с човек по-малко, след като Нуно Рейш бе изгонен с втори жълт картон.

В 82-рата минута Петър Хубчев трябваше да прави нова принудителна смяна, след като появилият се като резерва Симеон Славчев почувства болка в крака и бе заменен от Деян Лозев. Въпреки проблемите в тима на “сините” и численото си предимство, отборът на ЦСКА не успя да се възползва и не стигна до попадение. В крайна сметка дербито завърши наравно 0:0 и двата тима поделиха по една точка.

ЛЕВСКИ – ЦСКА СЪСТАВИ