ЦСКА официално представи Анита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" се подсилиха с нидерландския халф Върнан Анита.
Полузащитникът успешно премина медицински прегледи и парафира до края на настоящия сезон. Ако двете страни се разберат, договорът може да бъде удължен. ЦСКА пусна и надъхващ клип във фейбук страницата си.

#Welcome #VurnonAnita #CSKASofia #NewPlayer

Добре дошъл, Върнон Анита! 👊🔥#Welcome #VurnonAnita #CSKASofia #NewPlayer

Gepostet von CSKA Sofia FC am Freitag, 28. Februar 2020

Футболистът пристига с много богата футболна визитка и опит в най-силното първенство – английската Висша лига. Анита е юноша на Аякс, като дори записва 150 мача и 7 гола за първия отбор. С гранда от Амстердам е спечелил две титли, три купи и още толкова суперкупи на Холандия.

През 2012 година халфът е трансфериран в Нюкасъл, където остава 4 сезона, в който изиграва 106 срещи в първенството. През сезон 2016/17 нидерландецът печели Чемпиъншип.

За „свраките“ Анита изиграва 155 мача във всички турнири. В тях той бележи и три гола. Следва трансфер в Лийдс, а за последно е носил екипа на Вилем 2 в холандската лига.

Футболистът е бил част от всички национални гарнитури на Нидерландия. С отбора до 17 години печели бронзов медал на Световното първенство в Перу, проведено през 2015-а година.

„Много съм радостен, че преговорите завършиха успешно и ще играя в ЦСКА. Искам да се адаптирам бързо и да помогна за спечелването на трофей още през този сезон. Всички в клуба ме приеха добре и мисля, че няма да имам проблеми с интеграцията. Физическата ми форма е добра. През последните месеци тренирах с родния ми клуб Аякс“ – сподели първите си впечатления Върнан Анита.