google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА победи Берое с 2:0 в мач от 24-тия кръг на българската efbet футболна лига. И двете попадения реализира Греъм Кери, който стартира на мястото на контузения Едвин Джеси. Ирландецът се разписа в 59-тата и 72-рата минута, а това бе първият му мач като титуляр, след зимната пауза.

„Армейците“ започнаха с централна двойка защитници Пламен Гълъбов и Валентин Антов. На върха на атаката застана, спечелилия победата срещу Ботев (Враца) за Купата – Ахмед Ахмедов. Иван Турицов се завърна от дясната страна на отбраната, а пред него започна Греъм Кери.

За „зелените“ от Стара Загора, Димитър Димитров-Херо заложи на стартов състав със само две български имана. Това бяха Крум Стоянов и Георги Ангелов. Мартин Камбуров път остана на пейката.

„Червените“ стартираха мощно и Греъм Кери нанесе първия удар още в 40-тата секунда. Ирландецът стреля от около 25 метра, но ударът му премина отстрани на вратата, пазена от Перниш. Гостите отвърнаха с шут на Крум Стоянов във 2-тата минута. Бусато направи рутинно спасяване.

В следващите минути двата тима заложиха на по-дълго разиграване на топката и удари от далеч, но без да се стигне до сериозни проблеми за вратарите.

В 31-тата минута Кери стреля, топката рикошира в бранител на Берое и премина над вратата. Няколко секунди по-късно, Малинов нанесе фалцов удар, който премина от лявата страна на „старозагорската“ врата.

В 37-та минута Берое отбеляза гол. Крум Стоянов се разписа, но попадението му бе правилно отменено заради засада.

В 45-тата минута Кристиян Малинов проби в наказателното поле на Берое и пита да премине през Мезаг. Последния протегна крак и отклони топката, след което се стигна до контакт между двамата. Арбитърът показа, че е видял ситуацията и играта е била по правилата.

Втората част стартира с опасно положение за Берое. Фал центрира към Мезаг, но той не успя да намери вратата от около 7 метра. В 54-тата минута Фонкеу центрира низко към точката за изпълнение на дузпа. Конте нанесе удар по тревата, но защитник на ЦСКА успя да блокира удара.

В 58-та минута Кери откри резултата с красиво изпълнение директно от пряк свободен удар. Шотландецът стреля от около 25 метра, а топката попадна неспасяемо в горния десен ъгъл на Душан Перниш.

В 63-тата Малино стреля от далеч, но вратарят на Берое изби в ъглов удар.

9 минути след това ЦСКА удвои преднината си. След едно центриране, топката достигна до Али Соу. Нападателят не успя да отиграе добре, топката попадна в Анита, а след това и до Кери. Последния стреля от границата на наказателното поле и отбеляза много красиво попадение.

Берое направи опит да се върне в мача, но не успя да стигне до точен изстрел. В 80-тата минута „зелените“ стигнаха до гол. Върнан Анита засече центриране в собствената си мрежа, но голът не бе зачетен от Ивайло Стоянов, защото преди това Иван Турицов бе изблъскан в гръб.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Гълъбов, Антов, Мазику, Малинов, Анита, Кери, Белтраме, Евандро, Ахмедов

Ст. треньор Милош Крушчич

Берое: Перниш, Мезаг, Фонкньо, Макоута, Дал, Конте, Фуртадо, Мерло, Ангелов, Стоянов, Тоуба

Ст. треньор Димитър Димитров