google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Армейците ше приберат 10 процента от печалбата на руския клуб

Подписаният контракт между ЦСКА София и Ростов за трансфера на Али Соу включва клауза, според която Армейците ще получат нелош процент от печалбата на руския клуб при евентуална следващата продажба на нападателя, съобщава metaratings.ru.

“ЦСКА ще получи 10% от печалбата на ростовчани, ако гамбиецът се премести в друг клуб. В този случай печалбата ще бъде изчислена като разлика между сумата, похарчена от руския клуб за привличането на Соу от ЦСКА (500 хиляди евро за шестмесечен наем + 3 милиона евро за купуване на играча) и сумата, която Ростов ще получи при следваща продажба на гамбиеца.”

Това означава, че ако например Ростов успее да трансферира Соу в друг клуб за 8 милиона евро, разликата между сумите за покупка и продажба ще бъде 4,5 милиона евро. В този случай ЦСКА би получил 450 хиляди евро.

Ако пък се стигне до продажба за 10 милиона евро, тогава разликата скача на 6.5 милиона, а делът за ЦСКА набъбва до 650 хиляди евро.

Вчера руският клуб обяви официално привличането под наем на 26-годишния Соу. Ако нападелят бъде закупен през лятото, той ще подпише договор с клуба с продължителност от четири години.