ЦСКА поздрави Вальо Антов, БФС също го стори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родният национал има повод да почерпи, тъй като празнува рожден ден.

Централният защитник на италианския елитен Монца и националния отбор на България – Валентин Антов, празнува рожден ден.

Снажният футболист става на 22 години, а от ЦСКА и Българския футболен съюз (БФС) не пропуснаха да честитят празника на играча.

Ето какво написаха от БФС:

“Днес 22 години навършва българският национал Валентин Антов. Защитникът е роден на 9 ноември 2000 г. в София, а първите си стъпки във футбола прави в школата на ЦСКА. Дебютира за мъжкия състав в двубой от Купата на България срещу София 2010 едва на 14 години, 9 месеца и 10 дни, с което става както най-младият играч, така и най-младият капитан в историята на клуба. Между 2015-а и 2021-а изиграва 95 мача във всички турнири за родния си тим, в които бележи три гола и на два пъти печели Купата на страната. През сезон 2020/21 е отдаден под наем на италианския елитен Болоня (5 мача, 0 гола), а през следващата година преминава в друг клуб от Апенините – Монца, за който до момента има 13 двубоя.

През 2018-а печели наградата за най-добър млад футболист в България, а две години по-късно е избран за защитник номер едно в Първа лига и остава на втора позиция в класацията “Футболист на годината”.

За мъжкия национален отбор Антов дебютира на 25 март 2019-а при гостуването на Косово; първото си попадение отбелязва на 23 септември 2022-а при победата над Гибралтар. Към днешна дата има 13 мача с 1 гол за България.

Българският футболен съюз честити празника на Валентин Антов и му пожелава здраве и много бъдещи успехи!

Ето и съобщението на ЦСКА:

Армейци,

днес бившият футболист на ЦСКА Валентин Антов празнува своя 22-и рожден ден.

Той е част от тима ни от есента на 2007 година, когато започва тренировки в детско-юношеската школа на клуба. Антов се превърна в най-младия капитан в историята на първия отбор, след като получи лентата от Божидар Чорбаджийски в приятелския двубой срещу Вихрен (Сандански) през юли 2015, когато беше едва на 14-годишна възраст. През последвалия сезон той записа мачове в турнира за Купата на България и във “В” група, преди да получи тежка контузия, която лекуваше в продължение на 8 месеца. След завръщането си на терена, Валентин Антов игра и за дублиращия отбор във Втора лига, а като капитан на ЦСКА U19 вдигна трофея в Елитната група през 2017 година.

През юни 2017-та Антов започна подготовка с първия отбор. Армеецът записа своя официален дебют в Първа лига на 14 април 2018 година срещу Верея при победата с 5:1 на “Армията”. Дебютът му в евротурнирите беше срещу Рига на 12 юли 2018-та на “Българска армия”, когато започна като титуляр. Валентин Антов изиграва общо 95 мача за първия тим на ЦСКА, в които реализира три попадения.

Той е неизменна част от всички национални гарнитури, като на 25 март 2019г. дебютира за “А” националния отбор при равенството 1:1 срещу Косово.

Избран е за най-проспериращ млад футболист на България за 2018 година.

В момента националът на България  защитава цветовете на италианския елитен отбор Монца.

Пожелаваме на Валентин Антов здраве, щастие, късмет и още много лични и професионални успехи!”