google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Архаичната заповед на министверството на здравеопазване не кореспондира с тенденциите и промените в Европа

Ръководството на ЦСКА София се обърна с горещ апел към властите в страните за промяна на наложените ограничения за зрители за очаквания с огромен интерес финал в турнира за Купата на България с Арда (Кърджали).

Дуелът на националния стадион “Васил Левски”, който е исторически за тима от източните Родопи, ще се състои в сряда, 19 май.

Арда достигна за първи път до финалния сблъсък и със сигурност голям брой техни привърженици също биха искали да станат свидетели на събитието.

Според действащите в момента правила на стадиона трябва да бъдат допуснати по 1000 души на сектор, имайки предвид, че в почти всички европейски страни се допуска много по-голям брой фенове.

Дори на предстоящото европейско първенство има стадиони, които ще бъдат ползвани при 100-процентова запълняемост на капацитета.

От “Българска армия” изразиха надежда, че разумът ще надделее и още в следващите дни здравното министерство ще коригира наложените ограничения.

Българската професионална футболна лига вече информира ЦСКА и Арда, че на база действаща заповед на Министерството на здравеопазването предоставя на двата клуба по 2000 билета.

Клубовете финалисти сами организират разпространението на билетите сред своите привърженици както следва:

ПФК Арда Кърджали

Сектор А: 1000 билета с цена по 25 лева

Сектор Б: 1000 билета с цена по 15 лева

ПФК ЦCКA София

Сектор В: 1000 билета с цена по 25 лева

Сектор Г: 1000 билета с цена по 15 лева

По силата на жребия символичен домакин на срещата е Арда Кърджали.

Ето какво написаха в апела си към властите от ЦСКА:

Финалът за Купата на България наближава, но за съжаление все още нямаме официално потвърждение дали ще бъде допуснат по-голям брой зрители на двубоя. По действащата в момента наредба, разрешеният капацитет за футболна среща е от по 1000 души на сектор, което е крайно недостатъчно за многобройната червена публика. Имаме все пак някакви надежди, че здравното министерство ще анализира ситуацията и се надяваме отговорните институции в крайна сметка ще разрешат повече зрители да посетят мача. Докато това не стане факт обаче, за армейските привърженици са предвидени 2000 билета.

Като символичен домакин на двубоя, на отбора на Арда се полагат секторите А и Б, докато ЦСКА ще разполага със секторите Г и В. Отговорно и резонно сме задължени към феновете на ЦСКА с абонаментни карти за сезон 2020/21 година, които заради пандемията така и не можаха да ги използват пълноценно. Те ще имат право да закупят само по един билет, както следва:

– Притежателите на абонаментни карти за Секторите ВИП, А и В на стадион „Българска армия“ ще могат да закупят по един пропуск за Сектор В на Националния стадион „Васил Левски“ с цена от 25 лева.

– Притежателите на абонаментни карти за Сектор Г на стадион „Българска армия“ ще могат да закупят по един пропуск за Сектор Г на Националния стадион „Васил Левски“ с цена от 15 лева.

Билетите за картодържателите няма да се продават онлайн, а единствено в неделя (16 май) и понеделник (17 май) в администрацията на стадион „Българска армия“ от 12:00 до 18:00 часа.

Всеки желаещ е длъжен да представи своята абонаментна карта. За улеснение на членовете на организираните фенклубове от столицата и страната, един техен представител ще може да закупи билетите за останалите членове, които притежават редовна сезонна карта. Молим Ви да спазвате всички противоепидемични мерки. Ползването на предпазна маска е задължително при влизането в офиса.

След изтичането на срока в понеделник и в случай, че някой не се възползва от предимството си, тогава останалите пропуски ще бъдат пуснати в свободна продажба. Същевременно се надяваме да бъде разрешен по-голям капацитет за мача и още няколко хиляди червени сърца да имат възможност да си купят билети, за което своевременно ще Ви уведомим ако стане и веднага ще се направи организация с тикеткомпанията.

Наясно сме, че желаещите армейци да подкрепят отбора са в пъти повече и дано разумът при управляващите надделее, за да могат повече фенове да се насладят на един хубав футболен празник.