ЦСКА продава нападател на Ал Ахли за 4 млн. евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на ЦСКА-София Али Соу ще премине в египетския Ал Ахли, твърдят медиите в африканската страна. Elwatan Sport – водещ спортен сайт в Египет, съобщава, че двата клуба са постигнали договорка за трансфера на нападателя. ЦСКА ще получи 4 млн. евро за правата на Али Соу, който ще подпише за 4.5 години с Ал Ахли.

Лично шефът на Ал Ахли – Амир Тауфик, е посетил София, за да финализира трансфера на гамбийския нападател. Новината съобщи Ахмед Шобеир – един от легендартните вратари на Египет, който в момента е тв журналист.

Новината за трансфера на Али Соу в Ал Ахли бе съобщена и в други медии в Египет. Очаква се съвсем скоро продажбата на Али Соу в египетския гранд да стане факт. Първоначално Ал Ахли не бяха готови да платят толкова висока сума за нападателя, предлагайки 2.5 млн. евро, но явно желанието им да се подсилят със Соу е голямо и те са вдигнали офертата си.

През есента Али Соу бе топ реализаторът на ЦСКА като вкара 9 попадения. През изминалата 2019-та година, гамбийският нападател е реализирал 21 попадения за “червените”. За втора поредна година се очертава ЦСКА да се раздели с основен играч в нападение, след като миналия януари продаде Кирил Десподов на италианския Каляри отново за 4 млн. евро.