google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" връщат 45% от прилежащите площи на “Армията“ обратно на парка

Отборът на ЦСКА работи усилено по проекта за нов стадион и иска да зарадва своите фенове с ново модерно съоръжение. Клубът започна информационна рубрика, посветена на бъдещия си стадион. Всеки понеделник от Борисовата градина ще публикуват интересна информация за проекта за нов стадион. От клуба съобщиха, че новото съоръжение ще има специална фен зона, като също така 45% от прилежащите площи на настоящия стадион ще бъдат върнати обратно в парка.

Ето съобщението на ЦСКА този понеделник:

“Стартираме информационна рубрика, посветена на бъдещия ни стадион, в която всеки понеделник ще ви даваме любопитна информация за онова, което сме заложили в идейния проект на съоръжението и начините, чрез които ще облагородим средата за цялото общество.

Знаете ли, че 45% от прилежащите площи на настоящия стадион ще бъдат върнати обратно на парка?

Какво всъщност означава това?

Благодарение на съвременния, компактен и практичен дизайн, новият стадион ще бъде построен в по-малки очертания, спрямо сегашното съоръжение. Площта на „Българска армия” в момента е 25,730 кв. м, докато заетата площ след реконструкцията ще бъде 23, 447 кв. м, което е с 13% по-малко.

В момента стадионът, игрищата около него и неизползваемата територия се равняват на 38, 359 кв.м. В идейния проект е заложено използването на 25, 975 кв.м, което ни дава възможност да разширим отворената зона на парка с 45%.

С други думи – цялата зона, която в момента е затворена с обрасли огради и стари постройки, ще бъде облагородена от тима и пусната за свободен достъп за всички посетители на парка.

Специално за привържениците на ЦСКА ще бъде обособена фен зона за всички наши любими инициативи като Армейски следобед, срещи с футболисти и легенди и още много интересни, образователни, забавни и сплотяващи дейности, които сме предвидили.”