ЦСКА се присъедини към апела на Ботев Пд относно Кашай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Заставаме твърдо зад предприетите от Ботев Пловдив начални стъпки за решаването на проблем, който засяга целия български футбол", написаха от "Армията".

От ръководството на ЦСКА се присъединиха към исканията на управата на Ботев Пловдив за оставка на шефа на съдиите Виктор Кашай.

“Червените” излязоха с официална позиция, чрез която застанаха до “жълто-черните”, които по-рано в днешния ден се обявиха твърдо против председателя на Съдийската комисия към БФС.

Ето какво написаха от ЦСКА:

“ЦСКА се присъединява към апела на Ботев Пловдив за отстраняването на Виктор Кашай от позицията шеф на съдиите, като искаме да призовем и за цялостни кардинални и навременни промени в работата на реферите.

Заставаме твърдо зад предприетите от Ботев Пловдив начални стъпки за решаването на проблем, който засяга целия български футбол и за който неведнъж сме сигнализирали. Превърна се в тенденция през годините едни и същи клубове да бъдат потърпевши и тежко ощетявани на терена за сметка на други. Отново през годините се убедихме, че е необходима единна позиция от страна на всички засегнати от „човешките” или не толкова човешки, колкото умишлени, грешки на съдиите в българското първенство. Грешки, от които страда целият български футбол, а нивото пада главоломно с всяка изминала година. Липсата на обективност, ясни критерии за разглеждане на спорните ситуации, нелогични решения и тенденциозни отсъждания са само част от всичко онова, предизвикващо гнева на футболната общественост. И докато за ЦСКА всичко това се превърна в по-скоро традиция, то този сезон броят на недоволните с основание расте. Вярваме, че е време да обединим усилия и да не позволим разрухата на българския футбол да продължи.

Призоваваме всички клубове да се включат в подписката за отстраняването на Виктор Кашай, като не спрем дотук. Нужни са синхронизирани действия за цялостна промяна в облика на футболната среда в България”.