ЦСКА си отмъсти на Ботев и ще играе финал за Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА надигра Ботев (Пловдив) с резултат 2:0 и се класира за финала на турнира за Купата на България. Първият гол в срещата дойде в 19-тата минута, когато Иван Бандаловски прати топката в собствената си мрежа. В 54-тата Али Соу удвои след отлична комбинация на „червените“.

Първият мач в Пловдив завърши при резултат 0:0. По този начин, ЦСКА си върна на „канарчетата“, които ги отстраниха на същата фаза на турнира през миналия сезон. В спор за трофея „армейците“ ще се изправят срещу другия пловдивски гранд – Локомотив на 1-ви юли.

Милош Крушчич направи няколко промени, в сравнение със състава, който завърши 3:3 във „вечното“ дерби през уикенда. Пламен Гълъбов сяда на пейката, а на негово място се появява Валентин Антов. Тиаго Родригес пък застана зад единствения нападател Али Соу.

Стартов състав 👊#КупаБългария #Lineups #CSKASofia #BulgarianCup

Posted by CSKA Sofia FC on Wednesday, June 24, 2020

В състава на гостите също имаше промени, спрямо шампионатната победа над Ботев (Враца). Радослав Терзиев и Станислав Шопов отстъпиха местата си на Филип Филипов и Антонио Вутов.

Стартов състав за мача с ЦСКА-София#botevplovdiv #cskasofia

Posted by Botev Plovdiv on Wednesday, June 24, 2020

ЦСКА наложи териториално надмощие още в първите минути, но без да стигне до кой знае колко опасно положение.
„Армейците“ откриха резултата в 19-тата минута, когато след бърза атака по дясното крило Греъм Кери изведе Турицов. Десният бек центрира остро за Али Соу. Гамбиецът не успя да засече топката, но тя се отклони в крака на Иван Бандаловски и спря в мрежата на „канарчетата“.

В 29-тата Янко Георгиев направи страхотно спасяване, след много силен удар на Евандро от малко повече от 20 метра. Последва корнер, при който Соу стреля с глава, но топката премина над вратата.

„Армейците“ пропиляха още един чудесен шанс в 42-рата минута, когато Мазику проби отляво, след двойно подаване с Евандро, и отправи остро центриране, но Георгиев изби. Коженото кълбо попадна в Тиаго, който стреля от около 7 метра и само отличния шпагат на Бандаловски предотврати сигурен гол във вратата на Ботев.

В последната минута на полувремето Кери стреля много силно от границата на пеналтерията, но точно в ръцете на Янко Георгиев.

Край на първото полувреме.

Posted by Botev Plovdiv on Wednesday, June 24, 2020

Второто полувреме стартира с чудесен шанс за гостите. Вутов изведе добре Филипов отдясно, бранителят върна назад към Тонев, но той не успя да намери вратата от 7-8 метра. Няколко минути по-късно Тошко Неделев бе фаулиран на няколко метра пред наказателното поле на ЦСКА. Плеймейкърът на Ботев шутира директно, но ударът му попадна в горната греда на Бусато.
След силните минути за Ботев, ЦСКА отговори с втори гол. Соу размени подаване с Тиаго и излезе сам срещу вратаря и много хладнокръвно реализира за да удвои преднината на „армейците“.

Домакините продължиха да атакуват, но удари на Малинов и Кери бяха отразени от отлично играещия Янко Георгиев.

В последните минути Ботев опита да отвърне, но физическите сили на “жълто-черните” не им позволиха да осъществят сериозен натиск над ЦСКА.

В продължението съдията показа жълт картон на Кристиян Малинов, което означава, че стълбът в халфовата линия на ЦСКА ще пропусне шампионатния двубой със Славия, но ще бъде на линия за финала за Купата на България.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Антов, Занев, Мазику, Пинто, Малинов, Кери, Тиаго, Евандро, Соу;

Ботев (Пловдив): Георгиев, Марин, Работов, Бандаловски, Филипов, Перейра, Неделев, Бурбано, Тонев, Вутов;