ЦСКА София с канонада срещу Домусчиев и договора за тв-правата

Прочетена:1157
ЦСКА София с канонада срещу Домусчиев и договора за тв-правата 1
0 0

Войната между ЦСКА София и един от собствениците на Лудогорец – Кирил Домусчиев, навлезе в нов етап като днес клубът от “Българска армия” уведоми БФС за категоричния си отказ да подпише новия договор за телевизионните права в Първа лига.

Червените твърдят, че не биха направили компромис, дори да им струва изваждане от елитната дивизия.

Нещо повече, от “Българска армия” се заканват да уведомят регулаторните институции у нас и Европа за “огромния конфликт на интереси”.

Припомняме, че футболната ни централа обяви, че 28 клуба вече са дали принципно съгласие относно договора.

Ето и пълния текст на обръщението на ЦСКА София към БФС:

“До: г-н Михаил Касабов – Временно изпълняващ длъжността Президент на БФС

До: Временно изпълняващия Изпълком на БФС

Уважаеми г-н Касабов,

Уважаеми господа,

ПФК ЦСКА СОФИЯ, най-титулуваният и успешен клуб в Република България, Ви призовава да не подписвате новия заробващ 5 годишен договор за телевизионните права.

Ние като клуб, който е един от най-големите данъкоплатци, стриктно спазващ разпоредбите и законите на страната, питаме: „При положение, че остава още една година до изтичането на стария договор, какви обстоятелства и причини налагат спешното подписване на новия контракт?“

ЦСКА като неизменна и важна част от футболния процес, изказваме уважение към телевизията, която предаваше мачовете досега, но Ви уверяваме, че ще сигнализираме всички регулаторни институции у нас и Европа за огромния конфликт на интереси.

И понеже времето е такова, че справедливостта винаги възтържествува, ние отбелязваме и фокусираме вниманието на Вас, футболната общественост и правораздавателните органи за четворен конфликт на интереси в случая, състоящ се в това, че собственикът на телевизията, излъчваща срещите, собственикът на фирмата за правата, собственикът на доминиращия клуб в първенството и член на Изпълкома да бъде един и същ човек, а именно: г-н Кирил Домусчиев.

Управителното тяло на ЦСКА, футболистите и спортно-техническият щаб плюс милионите червени привърженици у нас и по света, категорично няма да подпишат този договор за следващите 5 години, ако ще и силните на деня да наложат изваждането на отбора в по-долна дивизия!

С уважение: УС на ПФК ЦСКА СОФИЯ”

Сподели