ЦСКА-София се подсили с халф на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА-София направи сериозен трансфер, след като привлече офанзивния халф Стефано Белтраме от италианския шампион Ювентус.

Ръководството на българския клуб стигна до разбирателство с колегите си от Торино да откупи правата на Белтраме, който през есента се състезава за „Б“ отбора на “старата госпожа” Плеймейкърът премина успешно медицински прегледи и подписа контракт с “червените”. Във вторник футболистът ще пристигне в Марбея и ще започне тренировки с новите си съотборници.

Кариерата на 26-годишният футболист е доста интересна. Той е юноша на Новара като през 2011 г. преминава в академията на Ювентус. Антонио Конте забелязва неговия талант и го взима в първия отбор, като Белтраме тренира с играчи като Буфон, Погба, Пирло и други.

През сезон 2012/13 халфът прави своя дебют в Серия А и е част от отбора, който печели титлата в Италия. В този период Стефано Белтраме изиграва 20 срещи и вкарва 7 попадения за юношеските и младежки формации на Скуадра Адзура. Конкуренцията в Ювентус обаче е много сериозна и тимът го преотстъпва последователно на Бари, Модена, Про Верчели и Проденоне.

След това Стефано Белтраме продължава кариерата си в Холандия, където играе под наем в отборите на Ден Бош и Го Ахед Ийгълс. За период от 3 години плеймейкърът записва близо 100 мача, като вкарва 22 гола и прави 17 асистенции, което е доста добро постижение.