ЦСКА срази Ботев Враца в динамичен мач на “Българска армия”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Федерико Варела дебютира за "червените", два червени картона в срещата

ЦСКА победи Ботев Враца с 3:1 в приятелска среща, която се игра на стадион “Българска армия”. Голмайсторите за “червените” в тази проверка бяха Али Соу, Тиаго Родригес и Адалберто Пеняранда, а Даниел Генов се разписа за гостите.

Двубоят изгледа националът на България Валентин Антов, който вчера осъществи трансфер в Болоня. Той заяви, че прави голяма крачка напред и пожела много успехи на ЦСКА.

Ботев Враца откри резултата след девет минути игра. Али Соу допусна грешка в центъра на терена, от което се възползва Даниел Генов. Офанзивният футболист на гостите напредна и с удар от далечна дистанция матира Бусато за 0:1.

ЦСКА бързо възстанови резултата, налагайки високо темпо. В 17-ата минута Георги Йомов предостави топката на Али Соу, който нямаше проблеми да я прати в мрежата на Краси Костов – 1:1.

Само шест минути след това ЦСКА поведе чрез попадение на Тиаго. Соу комбинира с Йомов в нападението на домакините, който видя Тиаго и от близка дистанция португалският халф се разписа за 2:1, с което “армейците” направиха пълен обрат.

В 34-ата минута неофициален дебют за “червените” направи Федерико Варела. Новото попълнение на ЦСКА замени Амос Юга, който се контузи.

В края на полувремето Ботев Враца можеше да изравни, но с пропуски се отличиха Дани Генов и Аласан Ндайе.

Шест минути след началото на второто полувреме ЦСКА вкара трети гол. Генов допусна груба грешка в собственото си поле, като топката попадна в Мазику, който намери Пеняранда. Офанзивният футболист на ЦСКА с прекрасен удар по 18-19 метра се разписа за 3:1.

В 58-ата минута по един футболист на двата отбора бе изгонен. Аласан Ндиай направи груб фаул срещу Георги Йомов, след което двамата стигнаха до саморазправа и им бяха показани червени картони.

В 77-ата минута Али Соу изскочи очи в очи с вратаря Дамян Дамянов след нова грешка на футболист на гостите. Вратарят на Ботев Враца обаче действа на ниво, като скъси ъгъла и спаси.