ЦСКА срази Етър при доиграването на заснежената “Българска армия”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джонатан Линдсет и Християн Петров донесоха успеха на "армейците"

ЦСКА постигна трудна победа над Етър Велико Търново с резултат 2:0 в среща от 18-ия кръг на родното първенство efbet Лига. “Армейците” отбелязаха головете в заключителните минути при доиграването на второто полувреме днес на “Българска армия”.

С тази победа отборът на ЦСКА събра 41 точки и е на върха на efbet Лига. “Армейците” останаха с две точки преднина пред втория Черно море, който срази Крумовград на “Тича” в другия мач от днешната програма на първенството.

Срещата между ЦСКА и Етър започна в събота, като още в 8-ата минута Георги Александро от Етър получи директен червен картон след грубо влизане срещу Марселино Кареасо. “Червените” създадоха куп възможности за гол в следващите минути на срещата, но не стигнаха до попадение. В 28-ата минута пък Етър пропусна добър шанс чрез Мартин Тошев, след което и Шано не реализира от добра позиция.

Началото на второто полувреме се забави и в крайна сметка се взе решение двубоят да се доиграе в неделя, тъй като на “Армията” натрупа голямо килчество сняг. Днес подновяването на мача в снежната ни столица също не започна по програма, тъй като теренът трябваше да бъде добре почистен.

ЦСКА се затрудняваше в създаването на чисти голови положения и трябваше да чака до 84-ата минута, за да реализира. Тогава Иван Турицов проби по десния фланг и центрира чудесно, като Линдсет засече с глава за 1:0.

Три минути след това Християн Петров направи резултата 2:0 с удар от въздуха и така сложи точка на спора. Воденият от Нестор Ел Маестро отбор постигна пета поредна победа във всички турнири и запази лидерството си в efbet Лига.