ЦСКА взима грък за заместник на Греъм Кери
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА може да привлече 23-годишния гръцки футболист Йоргос Мантатис, който е собственост на гранда Олимпиакос, но отборът от Пирея възнамерява да го даде под наем. Крилото е гласен за заместник на Греъм Кери, който иска да напусне “Българска армия”, за да е близо до семейството си, което се прибра на Острова покрай пандемията.

Кери се е договорил с ръководството на “червените”, че ще остане в отбора по време на участието на тима в Лига Европа. При евентуално отпадане от БАТЕ Борисов в четвъртък обаче ирландският футболист може да си събере багажа. Интерес към него има от три английски клуба, като новакът в “Чемпиъншип” Ковънтри проявява най-голямо желание да вземе Кери в състава си.

Поради тази причина ЦСКА вече търси варианти за ново на крило, тъй като Кери надали ще остане на “Армията” до зимата. Една от опциите пред ЦСКА бе бразилецът Велисол, но преговорите се провалиха. Спекулираше се и за привличането на друг бразилец – Фелипе Сарайва.

Най-новият вариант за ЦСКА е гръцкият халф Мантатис от Олимпиакос, който да бъде привлечен за една година под наем с опция за откупуване, като настоящият му клуб ще плаща половината от заплатата му. През изминалата кампания футболистът бе под наем в кипърския Анортозис, за който взе участие в 18 мача.