google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Добър жребий за Вики Томова, Елица Костова излиза срещу германката Лотнер, малшанс за Изабелла Шиникова

Примата на родния женски тенис Цвети Пиронкова, която е поставена под №21 в квалификационната схема, ще започна участието си в пресявките на Australian Open срещу японката Кьока Окамура, която в момента е 238-а в световната ранглиста.

При успех четвъртфиналистката от US Open 2020 ще срещне 227-ата в света Юлия Грабер или 204-ата На-Лае Хан. Поставената, която може да застане на пътя на пловдивчанката в решителния трети кръг е рускинята Маргарита Гаспарян, заемаща 125-о място.

Жребият беше благосклонен и за втората ни ракета Вики Томова, която влиза в схемата на квалификациите под №24. На старта тя ще се изправи срещу участващата с уайлд кард 16-годишна австралийка Шарлот Кемпенарс-Пож.

Във втори кръг неин опонент би могла да бъде Ребека Марино (№312) или Жаклин Кристиан (№168). Другата поставена в тази част и съответно потенциална съперничка в трети кръг е чехкинята Тереза Мартинцова, която е 120-а в класацията на WTA.

Елица Костова ще играе в първи кръг с германката Антония Лотнер, която е №179 в света, а във втори кръг би могла да срещна една от поставените – белгийката Ясалин Бонавентур (№122).

Най-тежък бе жребият за Изабелла Шиникова, която в първи кръг ще играе с втората в схемата на квалификациите – Ошеан Доден от Франция, която е 107-а в света и остана на косъм от директно място в Мелбърн. Другата поставена в частта на Шиникова е румънката Моника Никулеску.