google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Други три българки имат право на участие в квалификациите

Примата на българския женски тенис Цвети Пиронкова ще трябва да мине през ситото на квалификациите, за да влезе в основната схема на Откритото първенство на Австралия, съобщава Tennisforum.

По-рано тази година 33-годишната пловдивчанката участва със защитен ранкинг на US Open, предизвиквайки фурор с класирането си за четвъртфиналите, и на “Ролан Гарос”, където стигна до трети кръг.

На този етап обаче с помощта на този параграф в Мелбърн ще играят Вера Звонарьова (Русия), Ярослава Шведова (Казахстан), Кети Бултър (Великобритания) и Мона Бартел (Германия),

Последната в този списък – Бартел, е под №101 в световната ранглиста, докато Пиронкова в момента е 123-а. Само две тенисистки от Топ 100 няма да участват на Australian Open – това са борещата се с рака испанка Карла Суарес Наваро и американката Тейлър Таунсенд, която е бременна.

Квалификациите за Откритото първенство на Австралия ще се проведат от 10 януари 2021 година в Дубай. От българките освен Цветана Пиронкова (ако реши да участва) по класирането си в световната ранглиста влизат Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова.