Цветомир Найденов продава 16% дял в “Еврофутбол” само за 1 евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Популярността на хазартния бос Цветомир Найденов напоследък скочи доста покрай войната между него и скандалния бизнесмен Васил Божков. Сега около него се развихря нова еуфорична вълна, този път свързана с продажбата на дела му, възлизащ на 16 процента, в "Еврофутбол" за 1 евро.

Популярността на хазартния бос Цветомир Найденов напоследък скочи доста покрай войната между него и скандалния бизнесмен Васил Божков. Сега около него се развихря нова еуфорична вълна, този път свързана с продажбата на дела му, възлизащ на 16 процента, в “Еврофутбол” за 1 евро.

В социалната мрежа Фейсбук, Малката Цека даже е организирал търг и се вижда, че цената на въпросния 16-процентов дял вече сериозно се е повишила.

Припомняме, че фамилията Найденови – по-точно бащата и двамата сина, се нареждат на трето място сред най-крупните акционери в единствения лицензиран наземен букмейкър в България.

51% от акциите са в ръцете на гръцкия милиардер Сократис Кокалис, а останалите 30% – разпределени в компании, свързани с Божков. Има и някой дребни дялове от процент-два, които са в ръцете на арестуваните в Обединените Арабски Емирства Борис Бекяров и Александър Тумпаров.

Припомняме, че въпреки конкуренцията на онлайн букмейкърските платформи, “Еврофутбол” продължава да бъде сред 20-те най-крупни наши данъкоплатци, осигуряващ препитанието на повече от четири хиляди души, които работят там на трудови договори.

“Кой иска да е съдружник с Черепа и Кокалис?” пита риторично Цветомир, оправдавайки апетитната оферта за дела си от акции.
Е, вероятно ще се намерят и такива.