Д-р Бочев: Неделев може да мисли за футбол след поне 4 месеца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Операцията беше сериозна, надяваме се той скоро да може да води нормален живот", заяви докторът на националния отбор

Лекарят на националния ни отбор по футбол д-р Бисер Бочев коментира какво е състоянието на Тодор Неделев след инцидента с българската делегация, катастрофата и травмата и последвала операция на халфа на Ботев (Пловдив)

„Днес в ранния следобед бяхме с консулката в интензивното отделение и мога да кажа, че Тодор Неделев, с оглед на тежката операция е добре, изведен от медикаментозната кома и е с едно сравнително добро състояние, стабилно състояние. Ориентира се в обстановката, отговаря на въпросите. Ние сме оптимисти по отношение изхода от ситуацията“, каза Бочев.

„След катастрофата Тодор Неделев беше със силно главоболие, кървене в главата, дезориентиран, с данни на амнезия. Не помнеше какво се бе случило. Взехме решение да бъде заведен в най-близката добра болница. Добре, че попаднахме в ръцете Шота Ингороква , адмирации и благодарности. Бързо се стигна до диагноза. При изследванията, които бяха направени се установи, че има счупване на черепа в дясната странична област, която беше с хлътване и с доста неприятна прогноза, ако не се вземат бързи и спешни мерки“, допълни лекарят.

„След бърза консултация с майката и роднините на Тодор и получаване на информирано съгласие подписах документите. Бях в операционната и бе направена блестяща операция от страна на проф. Ингороква . Надяваме се много скоро Тодор Неделев отново ще бъде в състояние, което му позволява да води нормален живот“, заяви Бочев.

Състоянието му е под контрол. Очакванията са, че ще бъде още 1-2 дни в реанимацията и ще остане в наблюдение в болницата. След това ще се вземе решение кога и как ще бъде транспортиран“, допълни още той.

„Предлагам първо да мислим за това колко време ще е в реанимация, кога ще излезе от болницата и кога ще започне нормален живот. Футболът не е изключена тема. Длъжен съм да кажа беше тежка операция с оглед сериозността на травмата. Аз смятам, че трябва да минат поне 3-4 месеца преди да заговорим за спорт“, заяви Бочев.