google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сред големите страхове на света и професионалния боен атлет в наши дни е заразяването с коронавирус. Рискът от подобно нещо би могъл да смути професионалната кариера на мнозина. Някои от тях вече преминаха през това и са готови да се завърнат обратно между мрежите на октагона в смесените бойни изкуства.

Джими Ривера ще се изправи срещу Коди Стаман в среща от файт картата на UFC on ESPN 13, която трябва да се проведе на 15 юли на „Бойния остров“ Яс в Абу Даби. Сблъсъкът ще бъде в категория „петел“. Сблъсъкът носи заряда на оспорвана битка, защото двамата са позиционирани съответно 9 и 10 в ранглистата на дивизията.

Позитивното е, че един от бойците доскоро имаше съвсем други грижи. Коронавируса застигна Ривера и неговата съпруга, но боецът усп да се възстанови и дори да получи дата за битка по-рано от неговото желание за мач през август. Атлетът имаше изключителна статистика до 2018-та година, в която записа 20 поредни победи преди да загуби с нокаут от Марлон Мораеш на UFC Fight Night 131. Оттогава до момента Джими има само един успех постигнат през септември 2018-та година побеждавайки Джон Дотсън. За съжаление 2019-та година беше изключително лоша за него, защото загуби и двете битки, в които участва – срещу Алджамейн Стърлинг и Пьотр Ян.

Коди Стаман в момента е със статистика от 19 победи, 2 поражения и 1 равенство по правилата на смесените бойни изкуства.