Дамбраускас: Моята мечта е Лудогорец да е в ШЛ и работим за това
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ситуацията с Кирил Десподов не е ясна", споделя треньорът на "орлите"

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас направи включване на живо в социалните мрежи, за да отговори на въпроси на привържениците на разградския клуб. Литовецът говори за целите пред Лудогорец в Европа, разкри своите мечти, ситуацията с играчите, които са под наем в Разград като Кирил Десподов и по доста други теми.

На въпрос какво трябва да се направи, за да може Лудогорец да участав в групите на Шампионска лига той заяви: “Да отида до магазина да купя магическа пръчка и ето – Лудогорец е в Шампионската лига. Шегувам се. Това, което е нужно да сторим, е да работим много. На всички нива – както в скаутинга, така и тренировките. Трябва дас се търси максимума от всяка ситуация. Разликата между Шампионска лига и Лига Европа е доста тънка. Нужно е да изградим добър състав с точните хора на точните позиции.”

“Работим всеки ден за това Лудогорец да е в Шампионската лига. Ще направя всичко, което мога и знам, за да се случи това. За мен това е невероятен шанс да постигна една от най-големите си мечти, вярвам, че можем да го направим.

Едно от ключовите неща във футбола е баланса. Ние се нуждаем от играчи, които да запазят топката, такива, които да четат играта, да пресекат подаване. В задни позиции също трябва да могат да прочетат ситуацията, за да могат да опазят противника. В момента сме в процес на изграждане на това нещо. Всички искаме да бъдем успешни в Шампионската лига. Все пак е нужно намерим най-добрата схема и формация на игра, за да се случи това нещо. Нито аз, нито моите колеги са магьосници, но работим всеки ден. За да се случи всичко това е нужно да работим много”, сподели Дамбраускас.

“Все още е рано да говоря за бъдещето на футболистите под наем. Ситуацията с Кирил Десподов не е ясна. Текпетей има малко по-дълго споразумение с отбора, но в момента, в който бъде решено това, клубът ще ви уведоми”, каза литовският специалист.

“Не мога да се съглася, че Доминик Янков е твърда резерва. Срещу Царско село започна мача, а срещу Локо Пловдив игра 90 минути. В последно време получава повече минути. Разполагаме с 20 играчи, които са на високо ниво и във всеки двубой треньорският щаб трябва да избере правилните футболисти в титулярния състав. Той е един от най-талантливите млади футболисти в България. Аз лично много пъти съм говорил него. Пред него има светло бъдеще. В Лудогорец обаче да си един от най-добрите български играчи не е достатъчно и това не може да ги гарантира основна роля. В днешно време изграждането на играта е много важно и не само на позицията на номер 10. В момента той се учи на тези отговорности без значение на коя позиция на терена играе”, разкри Дамбраускас.

“Разград много ми харесва. Според мен това е перфектното място за един треньор и футболист. Базата и стадионът са страхотни. Градът е малък – всичко ти е на 5 минути разстояние. Харесва ми как хората ме поздравяват. Хората наистина обичат клуба и нямам търпение да се завърнат на трибуните, за да усетим подкрепата, от която се нуждаем”, сподели наставникът на “орлите”.