Дамбраускас: “Няма място за празненства, чака ни Мура”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старши треньорът на Орлите остана доволен от физическото представяне на Орлите

Наставникът на Лудогорец Валдас Дабраускас остана здраво стъпил на земята, отказвайки да се отдаде на емоции след убедителната победа с 4:0 над ЦСКА София в двубоя за Суперкупата.

Той акцнтира върху доброто физическо състояние на отбора му, подчертавайки че няма време за кой знае какви празненства, тъй като само след няколко дни предстои сблъсък със словенския Мура във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

“Резултатът си е резултат,” заяви литовският специалист. “Може би твърде голям за този тип мачове, но понякога това се случва. Понякога топката не влиза, но понякога вкарваш всичко.

“Искам да благодаря на всички. Не можем да кажем, че този трофей е най-значимият в нашата история. Изправихме се срещу добър отбор с добър треньор.

“Мисля, че ключовият момент беше подготовката ни за този мач. Бяхме силни физически. Помогна ни това, че изиграхме два официални мача. Пресата, компактността, когато сме без топка. Това не може да се постигне само на лагер или в контроли.

“Много съм доволен с победата. Проблемът на Лудогорец е, че не може да задържа това ниво в 10-15 мача. Точно тези мачове помагат за вдъхновението на даден отбор. Срещу Шахтьор Солигорск не създадохме толкова много ситуации.

“Мисля, че ЦСКА ще забрави това поражение след няколко дни. Ние ще забравим успеха след няколко часа, защото трябва да се се концентрираме за мача с Мура. Победихме, но няма място за кой знае какви празненства”.

“Ще играем срещу много добре организиран отбор. Мура знае как да се защитава и да изцежда съперниците си. Знаят как да се възползват от един единствен шанс”.