Дамбраускас очаква различен мач срещу Мура
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Литовецът е убеден, че дуелът със словенците няма да наподобява нито срещата с ЦСКА, нито тази с Шахтьор
Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви, че Мура изповядва доста по-различен стил на игра от Шахтьор (Солигорск) – тимът, който Орлите отстраниха в първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Изказването му дойде в момент, в който халфът на разградчани Доминик Янков обяви, че начинът на игра на Мура бил сходен с този на беларуския първенец.

“Не обичам да сравнявам отбори по този начин,” започна изказването си литовският специалист. “Трябва да уважаваме и двата отбора, тъй като са шампиони.

“Мачовете ще са много различни, защото Мура има доста по-различен стил и играчи. Имахме човек, който гледа техен мач на живо.

“Всеки един член на екипа има задача с мача. Опитваме се да се подготвим по най-добрия начин. Организиран отбор и отбор, който е трениран много добре. Личи си в малките детайли на терена и са готови за такива мачове.

“За разлика от Шахтьор не са проактивен отбор. Опитват да играят на контраатака и са стойностен отбор и наказват противниците си. Представят се добре у дома. Ще се опитаме да подобрим и да повтаряме доброто представяне особено в мача срещу ЦСКА.

“Във футбола опонента гледа и наблюдава какво се случва. Могат да се подготвят и да ни контраатакуват с идеите си. Футболът е красива игра. Мачът срещу Мура ще е различен от ЦСКА, няма да имаме тези пространства, защото те ще са по-компактни.

“Искам от моите футболисти да излезем с увереност и от първата минута да вземем инициативата и да водим играта дори и с риск.”

Дамбраускас отказа да засипе своите възпитаници за сухите мрежи в първите три официални мача.

“Може би опонентите изпуснаха своите шансове,” дипломатично заяви Дамбраускас. “В крайна сметка анализираме абсолютно всичко, което се случва в мачовете. Целим се да се защитаваме високо и да не позволяваме на противника да стига до вратата.

“Надграждаме в последните мачове и имаме по-доброто притежание от противника. Държим го далеч от нашата врата. Това, което се случва в нашия отбор е по-комплексно. Владеем топката, не позволяваме на противника да отнема топката в нашата половина.

“В този аспект сме подобрили играта. Значително подобрихме играта при статични положения в защита, където в последните мачове не допуснахме толкова възможности за противника.

“Общо 7 корнера са изпълнени срещу нас. Много малко преки свободни удари около наказателното поле и това показва подобрение.”

Дамбраускас е уверен, че разградчани ще влязат пределно мобилизирани в срещата с Мура.

“Вярвам, че няма да подценим мача,” заяви той. “Моите играчи са със същата концентрация като моята. Смятам, че всички те разбират каква е важността на този мач и по какъв начин ще повлияе на пътя, по който вървим.

“Нормално е в сезона формата на отбора или играч да бъде повлияна, но това е работа на треньора, който трябва управлява процеса по този начин и да избира най-доброто.”