Дамбраускас: С всеки изминал мач Лудогорец ще става по-силен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кешеру е гладен за успехи, искам да го поздравя", сподели наставникът на "зелените"

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас дебютира в efbet Лига с разгромна победа с 6:0 над Етър, като нападателят Клаудиу Кешеру заби 4 гола срещу “виолетовите” и литовският специалист го поздрави за страхотния мач. Треньорът на “орлите” заяви, че с всеки изминал мач Лудогорец ще става по-силен.

„С всеки двубой трябва да усещаме по-голяма връзка между футболистите. Смятам, че като за втора официална среща имаме по-голяма адаптация. Беше по-лесно и имах чувството, че сме по-подготвени, отколкото в първия ни двубой. Играхме по-добре, отколкото срещу Спортист. Етър се опита да ни пресира и имахме пространства. Колкото повече играем двубои, толкова ще се засилва отбора. Ранният гол и червеният картон бяха ключови”, заяви Дамбраускас.

“Отбелязахме ранно попадение и можеше да отбележим още. Съперникът ни затрудни с преса и имаше шанс да ни вкара изравнителен гол. Не трябва да пренебрегнем това. Исках играчите сами да решат този проблем. След това се случи червения картон, а за Етър стана тежко с човек по-малко срещу отбор, който е гладен и постоянно иска да се подобрява“, добави Дамбраускас.

„Искам да поздравя Кешеру. Не знаех, че за първи път вкарва четири попадения. Откакто започнах да работя с него виждам двама души – страхотен футболист и човек. Гладен е за успехи. Пренася играта си на следващото ниво. Много се радвам за него“, продължи треньорът на “зелените”

Треньорът на шампионите коментира и предстоящият двубой срещу Локомотив Пловдив в събота на “Лаута”.

“Трябва да видим какво Локомотив прави добре и да се противопоставим на това. Най-важното е, че днес много от футболистите получиха игрови минути и ще видим кой ще играе срещу Локомотив. Направихме малка стъпка напред. Зоните, от които центрирахме и вкарахме бяха по-добри, но трябва да се подобрим, защото срещу отбори от Топ 5 няма да е никак лесно“, каза литовският специалист.