Лудогорец се развихри срещу 10 от Етър, Кешеру заби 4 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Летящ старт за Валдас Дамбраускас в efbet Лига, "орлите" разгромиха Етър с 6:0

Лудогорец записа разгромен успех с 6:0 при домакинството си на Етър в последния двубой от 17-ия кръг на родното първенство efbet Лига. С четири попадения за “орлите” се отличи Клаудиу Кешеру, едно добави Каули, а Пламен Крачунов от “виолетовите” си отбеляза автогол.

Наставникът на “зелените” Валдас Дамбраускас, за когото това беше официален дебют в родното първенство, заложи на схема 4-2-3-1, като Клаудиу Кешеру действаше на върха на атаката, а зад него стартираха Десподов, Каули и Текпетей. Етър пък започна във формация 4-4-2 като Александър Томаш се довери на Ловре Кнежевич и Милчо Ангелов в нападение.

Двубоят започна по страхотен начин за Лудогорец и домакините откриха резултата в 6-ата минута. Десподов намери Антон Недялков на левия фланг, който центрира в наказателното поле и Клаудиу Кешеру засече майсторски за 1:0.

Етър имаше шансове за изравнителен гол чрез хърватския нападател Ловре Кнежевич, но на два пъти Ренан се намеси на висота. В 27-ата минута Кнежевич беше заменен от Томаш – причината бе, че малко преди това вратарят на Етър Христо Иванов беше изгонен, след като игра с ръка извън наказателното поле. Така Анатоли Господинов се появи на вратата, а Кнежевич беше заменен.

В следващите минути задачата на Лудогорец стана много лесна. В 36-ата минута “зелените” вкараха втори гол чрез Кешеру, който се възползва от асистенция на Икоко – 2:0.

Три минути след това Десподов отправи изстрел, а топката рикошира в Крачунов и влетя в мрежата на Господинов – 3:0.

В 41-вата минута Кешеру реализира третия си гол в срещата. С втора асистенция пък се отличи Недялков, като така Лудогорец се прибра на почивка при резултат 4:0.

“Орлите” се смилиха над своя опонент през второто полувреме, отбелязвайки само един гол. В 52-рата минута Кешеру бе точен за 5:0 след асистенция на Десподов. Малко след това румънският голаджия напусна игра, за да може Пиерос Сотириу да дебютира в българското първенство.

До края на срещата головите положения бяха малко, но все пак в добавеното време “орлите” вкараха шести гол чрез Каули.

С днешния успех Лудогорец събра 42 точки и отново има шест повече от втория ЦСКА. Тимът на Етър пък остана на последното място с актив от 11 точки – на една зад 13-ия Славия.