Дамбраускас се усъмни дали Лудогорец е голям отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Орлите негодува, че неговият тим е отстъпил инициативата по време на мача с Локомотив

Въпреки достигането до полуфиналите в турнира за Купата на България, наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас остана доста недоволен, че неговият тим е загубил контрола в мача с Локомотив (Пловдив).

Орлите допуснаха късно изравняване и се нуждаеха от гол във второто продължение на Мавис Чибота, за да се сдобият с билет за финалната четворка в надпреварата.

“В тези мачове съзнателно или подсъзнателно футболистите гледат към времето и за секунди губят концентрацията,” коментира литовският специалист. “Загубихме контрола в онзи момент. Големите отбори не правят така…

“Със сигурност не се нуждаехме от 120 минути, защото допуснахме гол в последните секунди. Последният мач ние вкарахме в 95-ата минута, сега допуснахме такъв сценарий.

“Няма лесен турнир, мачовете за Купата винаги са много специални. Изправихме се срещу много добър и труден съперник. Ротирахме доста състезатели спрямо последния мач – с тотално различна система играхме днес. Като цяло все пак най-важното е, че ние сме в следващия кръг за Купата.

Дамбраускас коментира и представянето на дебютанта на вратата Кристиан Кахлина и на реализиралия дебютното си попадение с екипа на Лудогорец Пиреос Сотириу.

“Кристиан Кахлина, ако го питате ще каже, че е направил поне 10 грешки. Знам, че за него това е нормално представяне, но ако го питате ще намери грешки.

“Сотириу, ако нямаше качества, нямаше да е тук, но отнема време да се адаптираш към нов отбор. Знам, че публиката иска резултати, но това не става от днес за утре.”