google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предводителят на България смята, че победата е прилягала на нашите момчета в мача с Полша

Селекционерът на юношеския ни национален тим (до 17 години) – Йордан Петков, не скри задоволството си от представянето на момчетата на европейското първенство в Израел.

Нашият състав допусна две загуби от изключително силните отбори на Нидерландия и Франция, а днес завърши наравно – 1:1, с Полша.

“Първо искам да кажа, че съм доволен от играта, доволен съм от отбора като поведение на терена,” заяви Петков. “Докрай се бориха за победата. Ние бяхме по-добрият отбор, повече доминиращ на терена.

“Доволен съм от момчетата, които влязоха на терена и като титуляри, и като резерви. Ние затова сме отбор. Но исках всички деца да вземат участие, като за съжаление единствено Велизар – нашият втори вратар не успя да запише минути, да усети тръпката от участие на Европейското първенство“.

Според бившият бранител на Етър, Славия и Ворскла (Полтава) Петков неговият тим е заслужавал да спечели днешния мач с поляците.

“Мога да кажа, че не се възползвахме от нашите възможности,” заяви той. “Поляците също имаха, но техните шансове се откриха най-вече заради наши грешки на растежа.

“Този отбор на България е отбор с голям потенциал. Те пораснаха на квалификациите и на Европейското. Мога да кажа, че са вече мъже”.