google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Четвърта титла за 2023 г. и пет поредни финала за руснака, който трудно може да бъде спрян в момента

Световният номер 5 Даниил Медведев спечели тенис турнира в Маями от сериите Мастърс 1000. Във финала руснакът се наложи с 2:0 сета над Яник Синер (11-ти в света). Медведев спечели отделните части със 7:5, 6:3, като неговият съперник игра с физически проблеми във втория сет.

Руснакът спечели петата си титла от Мастърс 1000. Медведев е в страхотна форма и е достигнал финали в последните пет турнира, като спечели четири от тях. Даниил бе спрян единствено от Карлос Алкарас в Индиън Уелс.

 

Финалът в Маями започна с доста грешки от двамата тенисисти, като Синер оцеля в първия си сервис гейм, спасявайки възможност за пробив. Италианецът първи направи пробив за 3:2 в петия гейм, но веднага след това загуби подаването си. Медведев подобри играта си и намали грешките, като направи решителен пробив в 12-ия гейм, за да спечели сета със 7:5.

Във втория сет италианецът имаше физически проблеми, като накуцваше и не бе в оптимална кондиция. Синер допусна пробив още при първия си сервис гейм, но след това проби съперника. Серията от пробиви продължи и Медведев спечели за втори път подаването на Яник Синер, за да поведе с 3:1. Руснакът затвръди пробива с гейм на 15 точки за 4:1. До края на сета Медведев не позволи изненада и го спечели с 6:3, с което и грабна титлата в Маями.