Дания на пътя на Англия към мечтания финал на “Уембли”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" са фаворит за спечелване на двубоя днес, срещат започва в 22:00 часа

Днес от 22:00 часа на „Уембли“ Англия и Дания ще определят и втория финалист на Евро 2020. Снощи Италия успя да стигне до драматична победа над Испания след дузпи, а днес ще бъде решен съперникът на „скуадра адзура“ за трофея.

„Трите лъва“ са пределно мотивирани най-накрая да стигнат до битка за голям трофей, след като това им се изплъзва от 1966 година насам, когато отборът вдига световната купа.

Селекцията на Гарет Саутгейт несъмнено е фаворит за успеха днес. Англия не допусна гол в нито един от мачовете си на Евро 2020, като в осминафиналите срази Германия с 2:0, а в следващата фаза „трите лъва“ попиляха Украйна с 4:0, а звездата Хари Кейн блесна с два гола.

Датчаните обаче са на вълната на вдъхновението и няма да се дадат без бой. Първият двубой на „червения динамит“ бе белязан от инцидента с Кристиан Ериксен, като датчаните не успяха да се отърсят от шока и допуснаха поражение с 0:1 от Финландия. Вторият им двубой също бе загубен – 1:2 от Белгия, въпреки че Дания поведе на „червените дяволи“ и показа равностойна игра. Изразителна победа с 4:1 над Русия ги класира напред, въпреки че отборът имаше само 3 точки. Последва успех с 4:0 над Уелс и победа с 2:1 над Чехия.

Bet365 онлайн дава коефициент 1.70 за победа на „трите лъва“, а ставката на датчаните е 5.50. Равенство в редовното време е оценено с 3.60.

Вероятни състави:

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Филипс, Райс, Санчо, Маунт, Стърлинг, Кейн

Дания: Шмайхел, Вестергор, Кристенсен, Кяер, Ларсен, Дилейни, Хьойберг, Маеле, Дамсгор, Долберг, Байтуейт

Стадион: “Уембли”, Лондон

Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

Начало: 22:00 часа