Дания отново победи Франция в Лигата на нациите, но остана втора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червеният динамит" не успя да се пребори с Хърватия за първото място в групата

Датският национален отбор победи световните шампиони от Франция с 2:0 в Копенхаген в среща от последния кръг на група 1 в Лига А на Лига на нациите. “Червеният динамит” изигра много силен двубой и заслужено се поздрави с трите точки.

Победата обаче не беше достатъчна на Дания да спечели първото място в групата, тъй като Хърватия финишира с точка повече. “Шахматистите” сразиха Австрия с 3:1 като гости и отиват на финалите на Лига на нациите.

Селекцията на Каспер Хюлманд изигра много силно първо полувреме. Датчаните отправиха шест точни удара към вратата на Алфонс Ареола. Два от тях се превърнаха в попадения – Каспер Долберг в 34-ата и Сков Олсен в 39-ата минути бяха реализаторите за Дания.

През първата част бяха изпълнени цели 15 корнера, като шест от тях бяха за французите, но тимът на Дидие Дешан не застраши сериозно Каспър Шмайхел.

Франция бе със звезди като Гризман, Мбапе и Жиру в стартовия състав, но така и не успя да вкара попадение на Дания. Френският тим изпраща много разочароваща кампания в Лига на нациите. “Петлите” завършиха на 3-то място в групата с едва пет точки от шест мача.