Дарвин Нунес – новата уругвайска машина за голове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Бенфика е наследникът на Суарес и Кавани в уругвайския национален отбор

През последното десетилетие Луис Суарес и Единсон Кавани водеха нападението на Уругвай, отвеждайки нацията до три поредни класирания на директните елиминации на Световното първенство, както и към титла в Копа Америка през 2011 година.

Дуото, родено в рамките на три седмици един от друг в град Салто, обаче е в заключителен етап на кариерата, навършвайки 34 години в началото на 2021 г. Все пак те може да сторят достатъчно, за да класират Уругвай на Световното първенство в Катар през 2022 г., но времето им изтича и им е нужен наследник, който да поведе атаката на “Ла Селесте”. За щастие на Уругвай този наследник може би е Дарвин Нунес. Той попадна в заглавията с фантастично попадение в квалификацията за Световното първенство миналата седмица срещу Колумбия и сега изглежда като сериозна алтернатива на суперзвездите на Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед.

21-годишният Нунес има много общо с двете звезди на световния футбол. Подобно на Суарес и Кавани, той е от малко градче, израства на бразилската граница в земеделския град Артигас. Професионалната кариера на Нунес стартира в Пенярол през 2017 г.

Тийнейджърът помогна на Пенярол да вземе последователни титли през 2017 и 2018 г., както и победа в Апертура през 2019 г., преди да замине за Европа, като подписва с Алмерия срещу трансфер на стойност 5,4 милиона евро. Първият сезон на младежа в Испания се оказа зашеметяващ, тъй като той отбеляза 16 гола в 32 мача от Сегунда Дивисион, за да завърши четвърти в класацията на най-добрите голмайстори.

Само 12 месеца след пристигането си в клуба, той беше продаден, превръщайки се в най-скъпото попълнение на Бенфика в историята, когато през септември се премести в Лисабон след сделка за 24,5 млн. евро.

Играчи като Абел Ернандес, Сантяго Гарсия и Джорджан Де Араскаета в миналото са били смятани за възможни наследници на Суарес и Кавани, докато играчът на Селта Макси Гомес е друга голяма надежда за бъдещето, но пропусна квалификациите през ноември поради контузия. Нунес обаче се подобрява със стряскащи темпове и още едно голямо представяне в срещата във вторник с Бразилия само ще увеличи погледите на най-големите клубове върху него, но и може да докаже, че звездните нападатели на Уругвай имат своя наследник.