Дързък Интер обърна Торино за 13 минути и вече е втори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер се изкачи до второто място в Серия А след победа с 3:1 над Торино, дошла след забележителен обрат, осъществен в рамките на по-малко от четвърт час след почивката.

Шест кръга преди края на първенството Ювентус оглавява подреждането със 76 точки, Нерадзурите имат 68, а с толкова е и третият Лацио. Аталанта е само един пункт зад тях.

Двубоят на стадион “Джузепе Меаца” не започна по най-добрия начин за ансамбъла на Антонио Конте, търсещ завръщане към победния ритъм след домакинската загуба от Болоня и ремито във Верона в предишните два кръга.

След 17 минути игра Андреа Белоти се възползва от груба грешка на стража на домакините Самир Ханданович след центриране от ъглов удар, пращайки топката в опразнената врата от съвсем близко разстояние.

След почивката обаче Интер, лишен от услугите на контузените Ромелу Лукаку и Виктор Моузес, излезе пределно мобилизиран за промяна и постигна целта си в рамките на 13 шеметни минути.

Ашли Йънг възстанови паритета 180 секунди след антракта с мощен шут от въздуха, а две минути и половина по-късно уругвайският ветеран в отбраната на Интер направи 2:1 с глава в ситуация, в която няколко играчи на домакините се оказаха непокрити на няколко метра от вратаря на гостите Салваторе Сиригу.

Голът на успокоението бе дело на аржентинеца Лаутаро Мартинес, чиито удар от границата на наказателното поле рикушира в бранител на Торино, за да промени траекторията си и не остави шансове за Сиригу.

Въпреки победата голяма част от феновете на Интер не спестиха язвителните си реплики към екстравагантния наставник Конте, който отново “забрави” за Кристиан Ериксен и го включи в игра едва шест минути преди края.