Добави коментар
Французинът не знаел почти нищо за Левски преди трансфера си

Бранителят на Левски Тома Даске направи любопитно сравнение между елитния български ешелон и третото ниво във Франция.

Според 26-годишния защитник във физическо отношение дори Лига Насионал (френската трета лига) е на по-високо ниво от Първа лига.

„Лига 2 е по-силна физически от българското първенство, дори и Трета дивизия на Франция (Насионал), но зависи от съперника,“ коментира Даске пред онлайн блога #FACEAUMUCISTE.

Даске не е никак впечатлен от физическата мощ на Първа лига 2

Защитникът разказа и за впечатленията си от новия си клуб, както и от българската действителност.

„Всичко е наред, вече мога да кажа няколко думи на български (изговаря „здравейте“),“ споделя той. „Как върви животът? Всичко е добре, в началото стана много бързо, защото пристигнах в сряда вечерта, в петък направих първа тренировка и още в понеделник бях хвърлен титуляр в първия кръг на първенството.

„Играхме срещу Берое. Лошото е, че изгубихме, но в индивидуален план мина добре, имайки предвид, че не бях играл от месец март. А и Берое е добър отбор тук, в който между другото, също са събрали много френскоговорящи футболисти.

„Видя се, че не съм излъгал, защото подписах чак през август. Беше труден период, не мога да лъжа, но бях търпелив. След локдауна трябваше да чакам няколко месеца. С агента, който уреди трансфера, започнахме да говорим през май и се чувахме от време на време.

„Обсъждахме, че има контакт с този отбор или онзи, но нищо конкретно. Накрая всичко стана за една седмица.“

Даске признава, че преди да подпише със Сините не е знаел почти нищо за клуба.

Даске не е никак впечатлен от физическата мощ на Първа лига 3

„Познавах малко Левски,“ казва той. „Както всеки обикновен фен, бях чувал за два-три български големи клуба, но няма да лъжа – като цяло не познавах изобщо нивото на шампионата. Гледах малко и града. Все пак това е столицата.

„Тук има всичко, което трябва. В Левски сме четирима чужденци, но само аз съм франкофон. Има един ганаец, един нидерландец, един бразилец и аз. Говори се на два езика – английски и български.

„Тукашните момчета си имат свои навици, свой език, а аз все още не мога да провеждам разговор и не разбирам нищо. Но всички знаят английски, така че това е добре.

„Не сме добре класирани, стартът на сезона бе смесен. Когато не биеш, няма как да вървиш напред. Пет кръга нямаме победа…

„Третият и четвъртият в класирането не са далеч, но е вярно, че първите един-два отбора се откъснаха…“

Добави коментар
Гласувай: