google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на UFC, Дейна Уайт все още има надежда, че двубоят за титлата в лека категория между Хаби Нурмагомедов и Джъстин Гейджи ще се случи през ранната есен. Мачът трябва да се състои през септември, но Хабиб загуби баща си и в момента има много въпросителни относно намеренията му за бъдещи битки. Уайт е взел решение да подходи тактично и да даде възможност на дагестанеца да се отърси от тежката загуба преди да започнат разговори за бъдещето му в организацията.

“Няма да притискам Хабиб. Ще го оставя докато е готов да говорим. Не мисля, че битката ще бъде отменена. Чакам неговото обаждане.”

Двубоят теоретично е планиран за главен мач във файт картата на UFC 253. Мнозина поставят под въпрос желанието на Нурмагомедов да се състезава при така създалата се ситуация, но не бива да игнорираме факта, че Хабиб многократно е проявявал желязна психика и именно това негово оръжие има потенциал да го върне обратно в октагона. За последно “Дагестанският орел”  се би през септември миналата година, когато защити успешно титлата си срещу Дъстин Порие в Абу Даби.

Гейджи междувременно стана временен шампион, побеждавайки в петия рунд с ТКО Тони Фъргюсън в UFC 249 през май. Всъщност, Фъргюсън трбваше да се изправи срещу Хабиб, но рестрикциите за пътуване наложени от Руската федерация принудиха шампиона да остане в родната си страна, което наложи бърза промяна на противника.